Pui tandoori si orez cu flori de hibiscus

de papabundetot in Pui, 25 Ian 2014 | 1524 vizualizari

 

Imi doream de tare multa vreme sa fac reteta asta de pui tandoori. Nu cred ca mai e un secret faptul ca sunt fascinata de condimentele indiene si in general de condimente cu arome mai puternice,asa ca puiul tandoori este o reteta pe care nu o puteam rata,mai ales ca este extrem de aromat si foarte fraged.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 1 pui
  • 5 linguri iaurt
  • Pentru amestecul tandoori:
  • 10 gr praf usturoi;
  • 10 gr cuisoare macinate;
  • 30 gr coriandru;
  • 10 gr schinduf;
  • 10 gr scortisoara macinata;
  • 10 gr piper macinat;
  • 15 gr nucsoara praf;
  • 25 gr chimen;
  • 10 gr cardamon;
  • 10 gr praf colorant rosu.
  • 5 cepe
  • Pentru orez:
  • orez basmatti
  • pudra de flori de hibiscus
  • 1 lingurita harissa
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui tandoori si orez cu flori de hibiscus:

Puiul: Am spalat bine puiul si l-am asezat intr-un castron.In alt bol am pus iaurtul si apoi condimentele,am amestecat bine pana cand amestecul s-a omogenizat,colorantul i-a dat o frumoasa culoare rosie.Pulpele si pieptul le-am crestat pana la os si apoi am pus iaurtul cu condimente peste pui acoperindu-l bine si l-am lasat la frigider de seara pana a 2-a zi.


A doua zi am taiat cele 5 cepe in felii groase de aproximativ 2 cm,intr-o tava de yena am pus putin ulei,apoi rondelele de ceapa si peste ceapa am asezat puiul,l-am lasat la cuptor la foc mic aproximativ 2 ore pana cand s-a patruns bine si carnea se defascea deja de pe os.


Dupa ce puiul a fost gata,in tava yena a ramas un sos cu zeama de la pui,ulei si feliile de ceapa.Am pus acest amestec intr-un bol inalt si cu ajutorul blenderului de mana l-am transformat intr-un sos fin si aromat.


Orezul: La o masura de orez basmati eu pun 2 masuri de apa.Intr-o tigaie am pus 2 linguri de unt,pe care l-am lasat sa se topeasca,am adaugat pudra de flori de hibiscus si o lingurita de harissa,apoi am pus orezul,am amestecat bine si apoi am pus apa. Am lasat orezul pe foc pana cand apa s-a absorbit si bobul era fiert.


Am servit orezul alaturi de puiul tandoori…foarte bun si aromat si va recomand cu drag sa incercati aceasta reteta!


Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui tandoori si orez cu flori de hibiscus" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

papabundetot 1

25.01.2014, 19:20

Va dau dragilor...cu drag!

MotanLaOale 1

25.01.2014, 19:32

Rocsi 1

25.01.2014, 20:56

O combinatie super de gusturi si arome!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Pui cu legume si orez basmati