Pui umplut cu clatite

de mimmi in Pui, 31 Mar 2012 | 6842 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pui cca 1.5 kg,
  • 1 ceapa mare,
  • 1 ardei,
  • 200 g ciuperci,
  • 100 g branza topita,
  • 50 g unt,
  • sare,piper,
  • vegeta,
  • boia,
  • 1 lingurita patrunjel uscat,
  • putin ulei,
  • Pentru clatite ( ou,faina,lapte sau apa minerala,un praf de sare,ulei pentru prajit),
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui umplut cu clatite:

Spalam bine puiul si il curatam. Il punem pe un blat de lemn  si cu atentie,incepem sa separam carnea de piele. Avem grija ca aripile si pulpele puiului sa ramana intacte.   Frecam untul cu putina boia,sare si patrunjel uscat. Cu acest amestec,ungem bine puiul,pe exterior si interior.   Tocam ceapa marunt,ardeiul il taiem cubulete,iar ciupercile le taiem feliute,le calim toate intr-o tigaie in putin ulei. Dupa ce s-au calit,adaugam carnea de pui (ceea ce am scos din puiul intreg ) taiata maruntsi condimentam dupa gust cu sare si piper,le mai calim cca 10 minute,pana se patrunde carnea.   Intr-o oala,punem oul,laptele ( apa minerala),un praf de sare si amestecam totul cu un tel. Adaugam faina in ploaie,amestecand pana ajungem la o consistenta usor mai grosuta. Incingem o tigaie  antiaderenta cu un strop de ulei in ea,adaugam un polonic cu compozitia de clatite si rumenim usor clatita pe ambele parti. Repetam operatia pana se termina aluatul.   Fiecare clatita o umplem cu amestecul de mai sus si o rulam cat mai strans. Cu aceste clatite umplem puiul,dupa care coasem pielea pe unde este rupta,pentru a da o forma cat mai compacta. Presaram puiul cu vegeta si il punem  intr-o tava pe hartie de copt. Il stropim cu putin ulei si il dam la cuptor,la foc mic pentru cca 1 h. Pofta Buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui umplut cu clatite" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

azyrra 1

02.04.2012, 02:34

arata OBSCEN ... maine fac si eu si iti spun cum a iesit

bucatarimcudiana 1

02.04.2012, 11:52

bun,bun,bun

Dya Daniela Andrei 1

11.12.2012, 14:20

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui cu cartofi la cuptor