Pui umplut cu clatite

de mimmi in Pui, 31 Mar 2012 | 4252 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pui cca 1.5 kg,
  • 1 ceapa mare,
  • 1 ardei,
  • 200 g ciuperci,
  • 100 g branza topita,
  • 50 g unt,
  • sare,piper,
  • vegeta,
  • boia,
  • 1 lingurita patrunjel uscat,
  • putin ulei,
  • Pentru clatite ( ou,faina,lapte sau apa minerala,un praf de sare,ulei pentru prajit),
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui umplut cu clatite:

Spalam bine puiul si il curatam. Il punem pe un blat de lemn si cu atentie,incepem sa separam carnea de piele. Avem grija ca aripile si pulpele puiului sa ramana intacte. Frecam untul cu putina boia,sare si patrunjel uscat. Cu acest amestec,ungem bine puiul,pe exterior si interior. Tocam ceapa marunt,ardeiul il taiem cubulete,iar ciupercile le taiem feliute,le calim toate intr-o tigaie in putin ulei. Dupa ce s-au calit,adaugam carnea de pui (ceea ce am scos din puiul intreg ) taiata maruntsi condimentam dupa gust cu sare si piper,le mai calim cca 10 minute,pana se patrunde carnea. Intr-o oala,punem oul,laptele ( apa minerala),un praf de sare si amestecam totul cu un tel. Adaugam faina in ploaie,amestecand pana ajungem la o consistenta usor mai grosuta. Incingem o tigaie antiaderenta cu un strop de ulei in ea,adaugam un polonic cu compozitia de clatite si rumenim usor clatita pe ambele parti. Repetam operatia pana se termina aluatul. Fiecare clatita o umplem cu amestecul de mai sus si o rulam cat mai strans. Cu aceste clatite umplem puiul,dupa care coasem pielea pe unde este rupta,pentru a da o forma cat mai compacta. Presaram puiul cu vegeta si il punem intr-o tava pe hartie de copt. Il stropim cu putin ulei si il dam la cuptor,la foc mic pentru cca 1 h. Pofta Buna !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui umplut cu clatite" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

azyrra 1

02.04.2012, 02:34

arata OBSCEN ... maine fac si eu si iti spun cum a iesit

bucatarimcudiana 1

02.04.2012, 11:52

bun,bun,bun

Dya Daniela Andrei 1

11.12.2012, 14:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

Gris cu lapte

de RODIMUR 4

ieri la 20:44

Aperitiv ciuperci umplute cu ricotta, invelite in bacon

de Rocsi 9

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Pui umplut cu clatite