Pulpe de pui cu pilaf taranesc la cuptor

de adasev12 in Pui, 9 Apr 2011 | 16204 vizualizari

 

mi-am adus aminte de un pilaf foarte bun pe care-l facea bunicuta mea pe vremuri...foarte bun era...asa ca am trecut la treaba....am mai schimbat eu pe ici pe colo reteta, si l-am facut la cuptor...rezultatul a fost peste asteptarile mele, sincer....

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de pui
  • orez, cam 2 maini bune
  • cateva masline negre
  • cateva ciuperci proaspete
  • un ardei
  • o ceapa
  • un fir de telina
  • 2 lg rosii din conserva

 

  • curry, sare, piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui cu pilaf taranesc la cuptor:

Mai intai am pus pulpele in putina apa si le-am tras un clocot, cat sa scoata spuma, am spumat bine si am scos apoi pe farfurie.

Am pus intr-o cratita ulei de masline si am calit putin ceapa si ardeiul cu ciupercile taiate felii, am adaugat orezul si rosiile din conserva.

Am codimentat dupa gust cu curry , sare si piper , am mai lasat 2-3 min apoi am mutat toata compozitia in cratita ce am pus-o la cuptor.

Am mai adaugat o tulpina de telina si cateva masline negre intregi, sarate.

Am pus din zeama in care am clocotit pulpele cat sa acopere bine toata compozitia iar deasupra am pus pulpele, le-am codimentat cu condimente pt carne si boia, le-am uns cu ulei de masline, am acoperit vasul cu capac si am dat lacuptor la 200 grade pana s-a facut orezul...

Am mai adaugat intre timp putina zeama, sa nu fie prea sec pilaful, e mai bun putin zemos.

Personal am fost foarte multumita de acest pilaf...legumele i-au dat o aroma  super si combinat cu ciuperci...daca as fi avut hribi gustul ar fi fost cu totul altfel...( bunica mea asa il facea...)....

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui cu pilaf taranesc la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pui Kievskaia