Pulpe de pui cu pilaf taranesc la cuptor

de adasev12 in Pui, 9 Apr 2011 | 16145 vizualizari

 

mi-am adus aminte de un pilaf foarte bun pe care-l facea bunicuta mea pe vremuri...foarte bun era...asa ca am trecut la treaba....am mai schimbat eu pe ici pe colo reteta, si l-am facut la cuptor...rezultatul a fost peste asteptarile mele, sincer....

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de pui
  • orez, cam 2 maini bune
  • cateva masline negre
  • cateva ciuperci proaspete
  • un ardei
  • o ceapa
  • un fir de telina
  • 2 lg rosii din conserva

 

  • curry, sare, piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui cu pilaf taranesc la cuptor:

Mai intai am pus pulpele in putina apa si le-am tras un clocot, cat sa scoata spuma, am spumat bine si am scos apoi pe farfurie.

Am pus intr-o cratita ulei de masline si am calit putin ceapa si ardeiul cu ciupercile taiate felii, am adaugat orezul si rosiile din conserva.

Am codimentat dupa gust cu curry , sare si piper , am mai lasat 2-3 min apoi am mutat toata compozitia in cratita ce am pus-o la cuptor.

Am mai adaugat o tulpina de telina si cateva masline negre intregi, sarate.

Am pus din zeama in care am clocotit pulpele cat sa acopere bine toata compozitia iar deasupra am pus pulpele, le-am codimentat cu condimente pt carne si boia, le-am uns cu ulei de masline, am acoperit vasul cu capac si am dat lacuptor la 200 grade pana s-a facut orezul...

Am mai adaugat intre timp putina zeama, sa nu fie prea sec pilaful, e mai bun putin zemos.

Personal am fost foarte multumita de acest pilaf...legumele i-au dat o aroma  super si combinat cu ciuperci...daca as fi avut hribi gustul ar fi fost cu totul altfel...( bunica mea asa il facea...)....

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui cu pilaf taranesc la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pilaf de orez cu ciuperci si pulpe de pui