Pulpe de pui cu pilaf taranesc la cuptor

de adasev12 in Pui, 9 Apr 2011 | 11606 vizualizari

 

mi-am adus aminte de un pilaf foarte bun pe care-l facea bunicuta mea pe vremuri...foarte bun era...asa ca am trecut la treaba....am mai schimbat eu pe ici pe colo reteta, si l-am facut la cuptor...rezultatul a fost peste asteptarile mele, sincer....

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de pui
  • orez, cam 2 maini bune
  • cateva masline negre
  • cateva ciuperci proaspete
  • un ardei
  • o ceapa
  • un fir de telina
  • 2 lg rosii din conserva

 

  • curry, sare, piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui cu pilaf taranesc la cuptor:

Mai intai am pus pulpele in putina apa si le-am tras un clocot, cat sa scoata spuma, am spumat bine si am scos apoi pe farfurie.


Am pus intr-o cratita ulei de masline si am calit putin ceapa si ardeiul cu ciupercile taiate felii, am adaugat orezul si rosiile din conserva.


Am codimentat dupa gust cu curry , sare si piper , am mai lasat 2-3 min apoi am mutat toata compozitia in cratita ce am pus-o la cuptor.


Am mai adaugat o tulpina de telina si cateva masline negre intregi, sarate.


Am pus din zeama in care am clocotit pulpele cat sa acopere bine toata compozitia iar deasupra am pus pulpele, le-am codimentat cu condimente pt carne si boia, le-am uns cu ulei de masline, am acoperit vasul cu capac si am dat lacuptor la 200 grade pana s-a facut orezul...


Am mai adaugat intre timp putina zeama, sa nu fie prea sec pilaful, e mai bun putin zemos.


Personal am fost foarte multumita de acest pilaf...legumele i-au dat o aroma super si combinat cu ciuperci...daca as fi avut hribi gustul ar fi fost cu totul altfel...( bunica mea asa il facea...)....

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui cu pilaf taranesc la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

MotanLaOale 1

11.04.2011, 09:03

mai bun la cuptor

mamaieelena 1

11.04.2011, 09:24

adasev12 1

11.04.2011, 14:03

motane, asa e
mamaie....

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitive festive

de ancutsa 5

ieri la 18:17

Gem de piersici

de ancutsa 5

ieri la 18:09

Gem de prune

de ancutsa 5

ieri la 18:06

RETETA RECOMANDATA
Pui rotisat