Pulpe de pui cu sofran si ghimbir pe pat de orez cu curry

de hashul in Pui, 27 Mai 2013 | 4972 vizualizari

 

Merge foarte bine si cu piept de pui!

 

INGREDIENTE

  • pulpe pui - 6 buc
  • ceapa - 2 buc normale
  • supa de pui - 400 ml
  • ulei de masline - 3 linguri
  • o lingurita ghimbir
  • o lingurita scortisoara
  • boia dulce - 2 lingurite
  • portocala - 1 buc
  • sofran - cateva firicele :)

Pentru orez:

  • orez thailandez 150 gr (pt 3 persoane)
  • 2 lingurite curry
  • o lingura unt
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui cu sofran si ghimbir pe pat de orez cu curry:

Intr-o tigaie incingem uleiul de masline, adaugam ceapa taiata julien, ghimbirul, boiaua, scortisoara si firicelele de sofran. Calim totul la foc mic vreo 10 min. Puneti deoparte ceapa si puneti pulpele in aceiasi tigaie si rumeniti-le frumos pe toate partile. Intr-un vas termozistent(yena) puneti pulpele apoi turnati ceapa calita peste, apoi coaja si sucul de la portocala.

La sfarsit punem supa de pui pana acopera pulpele, care am facut-o cu un concentrat de cub Knorr. Bagam vasul in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30-35 de min pana carnea se patrunde bine!

Dupa 35 de min puteti sa o scoateti si sa puneti si un pumn de stafide, eu nu am mai avut si le-am mai lasat astea 15 min fara sa mai adaug nimic, si puneti vasul inapoi in cuptor pt inca 15 min!

Se serveste cu orez cu curry care se face foarte usor. Se fierb 2 L de apa cu sare in care se pune orezul si se fierbe cat este necesar! Se pune untul in tigaie pana se topeste apoi se arunca orezul impreuna cu un pic de sare si linguritele de curry. Masa este servita! Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pot folosi in loc de pulpe , piept de pui.

2

Dupa cele 35 de min puteti sa puneti niste stafide si/sau migdale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui cu sofran si ghimbir pe pat de orez cu curry" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui la cuptor, umplut cu legume, ciuperci si orez