Pulpe de pui la cuptor cu piure de cartofi si sos dulce

de Andra_Constantinescu in Pui, 2 Apr 2015 | 10125 vizualizari

 

A fost senzationala mancarea asta...imi lasa gura apa numai cand ma uit la poze.

 

INGREDIENTE

  • Pulpe:
  • 4 pulpe proaspete de pui;
  • o lingurita de boia de ardei dulce;
  • o lingurita de oregano uscat;
  • o lingurita de cimbru uscat;
  • sare, dupa gust;
  • 100 - 200ml apa.
  • Piure de cartofi:
  • 5 cartofi medii;
  • apa, cat sa acopere cartofii;
  • doua linguri ulei;
  • sare, dupa gust.
  • Sos dulce:
  • zeama ramasa in tava dupa prepararea pulpelor;
  • 3 lingurite bulion;
  • 4-5 linguri apa;
  • o lingurita zahar;
  • o jumatate de lingurita de busuioc.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui la cuptor cu piure de cartofi si sos dulce:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi!

Pulpe:

Pulpele se spala si se presara peste ele sare, boia de ardei dulce, oregano si cimbru. 

Se unge o tava cu ulei, in care se aseaza pulpele si circa 100ml apa, si se baga la cuptor. Pana cand sunt gata, acestea se mai intorc si li se mai adauga putina apa, daca este necesar.

Piure de cartofi:

Se curata cartofii, se spala si se taie feliute. Se pun intr-o cratita la foc, cu apa cat sa ii acopere, impreuna cu uleiul si sarea si se lasa la fiert pana cand se inmoaie, apoi se paseaza.

Sos dulce:

Dupa ce sunt gata pulpele, zeama ramasa de la ele se scurge din tava intr-un craticior, peste care se adauga restul ingredientelor si se fierb circa 10 minute. Sosul se serveste peste piureul de cartofi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui la cuptor cu piure de cartofi si sos dulce" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui la cuptor