Pulpe la ceaun, pilaf si mujdei a la Horia Varlan

de Patricia Iordache in Pui, 24 Mar 2013 | 18344 vizualizari

 

Dragii mei, un pranz gustos compus din pulpite rumenite la ceaun, un pilaf colorat si aromat si un mujdei de usturoi nemaipomenit. Reteta de mujdei am gasit-o in cartea Maestrului Horia Varlan.

 

INGREDIENTE

  • Pentru prepararea pulpelor:
  • - 2 l apa rece;
  • - 6-8 pulpe de pui (eu am folosit pulpe inferioare);
  • - 2 catei mari de usturoi taiati felii;
  • - 1 lingurita rasa de sare;
  • - 1/4 lingurita rasa piper alb macinat;
  • - 1 foaie de dafin;
  • - un varf de cutit cu praf curry;
  • - ulei (destul de mult, pentru prajire);
  • Pentru pilaf:
  • - 1 cana mare orez;
  • - 3 cani supa de pui ( zeama care ramane de la fierberea pulpelor);
  • - 2 cepe potrivite;
  • - 1 morcov mare;
  • - putin ulei (pentru calirea legumelor)
  • - sare;
  • - piper;
  • - putin patrunjel pentru decor;
  • Pentru mujdei:
  • - 4 catei mari de usturoi;
  • - 1 lingurita rasa de sare;
  • - 1 lingura ulei de floarea soarelui;
  • - 150 ml apa minerala/sifon';
  • - cateva fire de patrunjel tocat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe la ceaun, pilaf si mujdei a la Horia Varlan:

Cum preparam pulpele:

Punem carnea spalata in cei doi litri de apa rece, adaugam restul ingredientelor, acoperim cu un capac si punem la fiert timp de 30 minute din momentul in care apa incepe sa clocoteasca.

Oprim focul, scoatem bucatile de carne pe un prosop de hartie ca sa se usuce, luam o sita deasa si strecuram in alt vas, supa. O vom folosi la pilaf.

Punem ulei in ceaun, lasam sa se incinga si punem pulpitele cu pielea in jos, apoi le intoarcem pana se rumenesc frumoas pe toata suprafata.

Le scoatem pe un prosop de hartie ca sa eliminam surplusul de ulei, presaram putina sare.

Cum preparam pilaful:

Spalam legumele si le taiem bucatele mici. Le punem sa se caleasca in putin ulei apoi adaugam orezul spalat, supa si lasam sa fiarba maxim 15-20 minute amestecand din cand in cand ca sa nu se lipeasca. Potrivim de sare, piper.

Asezam pe farfurie si presaram putin patrunjel.

Cum preparam mujdeiul:

Zdrobim in mojar usturoiul presarat cu putina sare, adaugam uleiul si omogenizam, apoi punem apa minerala si patrunjelul tocat.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe la ceaun, pilaf si mujdei a la Horia Varlan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta delicioasă de biscuiți cu unt și fulgi de ciocolată

la 10:43

Briose cu banane si ciocolata - Reteta delicioasa si usoara

de oanapl 7

ieri la 20:51

Prajitura Tavalita cu nuca - Desert gustos de casa

de laura_n 7

ieri la 15:50

Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica

de laura_n 7

ieri la 15:16

Zacuscă cu ciuperci - Deliciul legumelor de toamnă

ieri la 10:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1335 puncte

laura_n

1150 puncte

oanapl

1077 puncte

MotanLaOale

1077 puncte

mihaelar63

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciulama de pui cu ciuperci si mamaliguta