Pulpe la ceaun, pilaf si mujdei a la Horia Varlan

de Patricia Iordache in Pui, 24 Mar 2013 | 11238 vizualizari

 

Dragii mei, un pranz gustos compus din pulpite rumenite la ceaun, un pilaf colorat si aromat si un mujdei de usturoi nemaipomenit. Reteta de mujdei am gasit-o in cartea Maestrului Horia Varlan.

 

INGREDIENTE

  • Pentru prepararea pulpelor:
  • - 2 l apa rece;
  • - 6-8 pulpe de pui (eu am folosit pulpe inferioare);
  • - 2 catei mari de usturoi taiati felii;
  • - 1 lingurita rasa de sare;
  • - 1/4 lingurita rasa piper alb macinat;
  • - 1 foaie de dafin;
  • - un varf de cutit cu praf curry;
  • - ulei (destul de mult, pentru prajire);
  • Pentru pilaf:
  • - 1 cana mare orez;
  • - 3 cani supa de pui ( zeama care ramane de la fierberea pulpelor);
  • - 2 cepe potrivite;
  • - 1 morcov mare;
  • - putin ulei (pentru calirea legumelor)
  • - sare;
  • - piper;
  • - putin patrunjel pentru decor;
  • Pentru mujdei:
  • - 4 catei mari de usturoi;
  • - 1 lingurita rasa de sare;
  • - 1 lingura ulei de floarea soarelui;
  • - 150 ml apa minerala/sifon';
  • - cateva fire de patrunjel tocat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe la ceaun, pilaf si mujdei a la Horia Varlan:

Cum preparam pulpele:


Punem carnea spalata in cei doi litri de apa rece, adaugam restul ingredientelor, acoperim cu un capac si punem la fiert timp de 30 minute din momentul in care apa incepe sa clocoteasca.


Oprim focul, scoatem bucatile de carne pe un prosop de hartie ca sa se usuce, luam o sita deasa si strecuram in alt vas, supa. O vom folosi la pilaf.


Punem ulei in ceaun, lasam sa se incinga si punem pulpitele cu pielea in jos, apoi le intoarcem pana se rumenesc frumoas pe toata suprafata.


Le scoatem pe un prosop de hartie ca sa eliminam surplusul de ulei, presaram putina sare.


Cum preparam pilaful:


Spalam legumele si le taiem bucatele mici. Le punem sa se caleasca in putin ulei apoi adaugam orezul spalat, supa si lasam sa fiarba maxim 15-20 minute amestecand din cand in cand ca sa nu se lipeasca. Potrivim de sare, piper.


Asezam pe farfurie si presaram putin patrunjel.


Cum preparam mujdeiul:


Zdrobim in mojar usturoiul presarat cu putina sare, adaugam uleiul si omogenizam, apoi punem apa minerala si patrunjelul tocat.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe la ceaun, pilaf si mujdei a la Horia Varlan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

Patricia Iordache 1

08.04.2013, 09:08

Krystyan Trendy 1

27.10.2013, 08:24

imi place daca-i a la Horia Varlan...adevarat maestru bucatar

Xandrinne 1

18.10.2015, 11:08

Tare bune! Mai ales ca-s cu mujdei.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogosi cu scortisoara

ieri la 20:31

Mini tarte cu crema de vanilie si fructe

ieri la 20:30

Linte cu carnati cabanos

de Ina 7

ieri la 20:25

RETETA RECOMANDATA
Orez Biryani (Biryani rice)