Pulpe lipicioase cu varza rosie

de papabundetot in Pui, 22 Sep 2013 | 3987 vizualizari

 

Fara sa exagerez cred ca ultima varza rosie pe care am mancat-o a fost facuta de bunica mea acum muuulti ani in urma,asa ca atunci cand am vazut varza asta rosie am luat-o fara sa ma gandesc ce si cum voi face din ea insa mi-a adus aminte de bunica…si atat :)

Cel putin in zona de unde provin eu (Tg Mures) varza rosie se face putin diferit de cea alba si cred ca de aceea e si mai aromata si are o savoare aparte…sau e pentru ca nu am mai mancat eu de mult :)

 

INGREDIENTE

Am folosit:

  • 1 varza rosie
  • sare,piper
  • 2 lingurite zahar
  • 3 lingurite otet de mere

Pentru pulpe:

  • 6 pulpe fara os
  • apa de flori de portocal
  • sos soia,
  • ienibahar
  • scortisoara,curry
  • ulei de rapita,
  • o lingura miere susan
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe lipicioase cu varza rosie:

Pulpele le-am pus la marinat in sos soia,curry,scortisoara,apa de flori de portocal,ienibahar,varza,am spalat-o si am taiat-o fasii cat am putut eu de subtiri  si am presarat peste ea sare si piper,am amestecat-o bine si am pus-o la foc.Am pus o cratita cu ulei de rapita la foc,cand aceasta s-a incins bine am pus varza in ea si am lasat-o sa se faca la foc mediu,amestecand din cand in cand.

Pulpele cu tot cu marinata le-am pus intr-o tava la cuptor si le-am lasat pana s-au rumenit frumos,iar in ultimele 5 minute in care le-am tinut la cuptor,am pus peste ele miere de albine si am presarat susan.

Cand varza s-a inmuiat si parea ca e facuta,am pus peste ea otetul amestecat cu zaharul si am mai lasat 5 minute la foc fara capac.

Am servit varza alaturi de pulpele lipicioase si minunate.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe lipicioase cu varza rosie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Hotdog de casa

de Rocsi 9

ieri la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

ieri la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

ieri la 14:40

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui cu varza la cuptor