Pup cu varza

de papabundetot in Aperitive / Garnituri, 3 Noi 2013 | 3779 vizualizari

 

Aceasta e o reteta a copilariei mele…nu am mancat de foarte multi ani,o facea strabunica mea dar si matusa (sora lui tati al meu),aici a si fost norocul meu pentru ca am tot cautat pe internet,am intrebat in stanga si in dreapta si nimeni nu stia,mai ales cu denumirea asta de Pup cu varza :) ,si cand mi-am pierdut orice speranta de a mai gasi reteta m-am gandit sa o intreb si pe draga mea matusa,care culmea ca stia reteta si mi-a dat-o si mie.Este o reteta foarte simpla insa de efect spun eu…daca va place va invit sa o incercati.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru aluat:
  • 500 gr faina
  • 1 plic de drojdie uscata
  • un praf de sare
  • 300 ml apa calduta
  • Pentru umplutura:
  • 2 verze medii ca si marime
  • sare,piper
  • 1 ou pentru uns aluatul
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pup cu varza:

Am cernut faina intr-un castron mare,am incalzit apa,dar sa nu fie fierbinte,am inmuiat in putina apa drojdia si am lasat-o 10 min deoparte,apoi am pus-o peste restul de faina si am amestecat,am pus usor cate putina apa in timp ce framantam si am facut un aluat nici foarte moale,nici tare ,care se framanta usor.Am lasat deoparte aluatul sa dospeasca linistit.


Varza am taiat-o marunt,intr-o cratita am pus ulei de rapita,am adaugat varza,sare si piper si am calit varza pana s-a inmuiat.Am dat-o deoparte sa se raceasca complet,daca o puneti calda sau fierbinte se rupe aluatul,asa ca trebuie bine racita.


Aluatul a dospit intre timp,l-am pus pe masa si l-am intins cu sucitorul pana a fost putin mai mare ca si circumferinta decat oala in care urma sa coc,am aranjat aluatul frumos in cratita,am pus apoi varza calita si racita si am tras deasupra marginile de aluat pentru a acoperi complet.


Am uns deasupra cu ou pentru a se rumeni frumos la copt.Cand pupul a fost rumen si frumos,l-am scos din cuptor si l-am lasat la racit.


Merita sa incercati aceasta reteta,este buna si sigur va va placea!


Pofta mare

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pup cu varza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

_Alina_ 1

04.11.2013, 07:46

In zona noastra, placintele astea se numesc varzari.

papabundetot 1

04.11.2013, 09:02

Am aflat...noroc ca mi-a dat prin cap sa o intreb si pe matusa mea!

anca_rm 1

04.11.2013, 09:25

tare buna asta , la noi se fac mici

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!