Pup cu varza

de papabundetot in Aperitive / Garnituri, 3 Noi 2013 | 4483 vizualizari

 

Aceasta e o reteta a copilariei mele…nu am mancat de foarte multi ani,o facea strabunica mea dar si matusa (sora lui tati al meu),aici a si fost norocul meu pentru ca am tot cautat pe internet,am intrebat in stanga si in dreapta si nimeni nu stia,mai ales cu denumirea asta de Pup cu varza :) ,si cand mi-am pierdut orice speranta de a mai gasi reteta m-am gandit sa o intreb si pe draga mea matusa,care culmea ca stia reteta si mi-a dat-o si mie.Este o reteta foarte simpla insa de efect spun eu…daca va place va invit sa o incercati.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru aluat:
  • 500 gr faina
  • 1 plic de drojdie uscata
  • un praf de sare
  • 300 ml apa calduta
  • Pentru umplutura:
  • 2 verze medii ca si marime
  • sare,piper
  • 1 ou pentru uns aluatul
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pup cu varza:

Am cernut faina intr-un castron mare,am incalzit apa,dar sa nu fie fierbinte,am inmuiat in putina apa drojdia si am lasat-o 10 min deoparte,apoi am pus-o peste restul de faina si am amestecat,am pus usor cate putina apa in timp ce framantam si am facut un aluat nici foarte moale,nici tare ,care se framanta usor.Am lasat deoparte aluatul sa dospeasca linistit.


Varza am taiat-o marunt,intr-o cratita am pus ulei de rapita,am adaugat varza,sare si piper si am calit varza pana s-a inmuiat.Am dat-o deoparte sa se raceasca complet,daca o puneti calda sau fierbinte se rupe aluatul,asa ca trebuie bine racita.


Aluatul a dospit intre timp,l-am pus pe masa si l-am intins cu sucitorul pana a fost putin mai mare ca si circumferinta decat oala in care urma sa coc,am aranjat aluatul frumos in cratita,am pus apoi varza calita si racita si am tras deasupra marginile de aluat pentru a acoperi complet.


Am uns deasupra cu ou pentru a se rumeni frumos la copt.Cand pupul a fost rumen si frumos,l-am scos din cuptor si l-am lasat la racit.


Merita sa incercati aceasta reteta,este buna si sigur va va placea!


Pofta mare

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pup cu varza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

_Alina_ 1

04.11.2013, 07:46

In zona noastra, placintele astea se numesc varzari.

papabundetot 1

04.11.2013, 09:02

Am aflat...noroc ca mi-a dat prin cap sa o intreb si pe matusa mea!

anca_rm 1

04.11.2013, 09:25

tare buna asta , la noi se fac mici

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ouă umplute "fashion"