Quiche Alsacienne

de Pur_si_simplu_papa_bun in Aperitive / Garnituri, 2 Ian 2012 | 4140 vizualizari

 

Dragii mei, chiar dacă cu întârziere, vă urez un An Nou Fericit și liniștit alături de cei dragi, să fiți sănătoși și să vi se împlinească toate dorințele în 2012! Vă îmbrățișez cu drag!

Acum să trec la rețele făcute de mine în perioada sărbătorilor, pe care vreau să vi le prezint în următoarele postări. Încep cu o tartă delicioasă numai bună pentru aperitiv. E simplu de făcut (mai ales dacă faceți varianta mea cu aluat cumpărat) și e delicioasă!! Quiche Alsacienne e similară cu Quiche Lorraine doar că are adăugată și ceapa în lista de ingrediente.

 

INGREDIENTE

  • • un aluat franțuzesc congelat
  • • 200 g kaiser
  • • 3 ouă
  • • 3 linguri mari de smântână grasă sau smântână pentru gătit
  • • 150 g cașcaval și telemea, plus extra cașcaval pentru presărat deasupra tartei
  • • 2 cepe potrivite
  • • sare, piper, cimbru uscat, pătrunjel verde
  • • ulei de măsline
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Quiche Alsacienne:

Am lăsat aluatul să se decongeleze, apoi l-am așezat în forma de tartă, apăsând ușor să se așeze bine, apoi cu degetul mare am presat pe marginea formei ca să elimin excesul de aluat.
Într-o cratiță am călit în două linguri de ulei de măsline kaiserul și cepele tăiate felii până se rumenesc puțin. Amestecul l-am turnat în forma de tartă peste aluat.

Separat am bătut ouăle, peste care am ras telemea și cașcaval, am turnat smântăna și am condimentat amestecul cu sare, piper, cimbru uscat și câteva fire de pătrunjel verde. Puteți folosi și altfel de condimente, depinde ce vă place.
Amestecul de ouă cu brânză și smântână se toarnă peste kaiser și ceapă și se uniformizează cu o lingură să acopere tarta în întregime.

Am presărat restul de cașcaval peste tartă și am dat-o la cuptor la 180 grade pentru aproximativ 25-30 minute (pentru verificare înțepați tarta cu un cuțit ascuțit și dacă lama acestuia iese curată, tarta este coaptă).

Tarta se servește caldă sau la temperatura camerei.

Să aveți poftă bună!!!

TIPS-URI

1

Dacă doriți să o reîncâlziți să aveți în vedere că aluatul franțuzesc încălzit de prea multe ori se înmoaie foarte tare, astfel că sfatul meu este să încălziți pe rând felii din tartă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Quiche Alsacienne" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

mena29 1

09.01.2012, 18:09

Ce buuun!!

Bya Ralu 1

15.01.2012, 21:22

arata bine yam yam

oana_pisicutza16 1

14.04.2012, 10:36

interesant

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Quiche Alsacienne