Panna cotta cu mazare si fistic alaturi de sorbet de rosii

de Angelica in Aperitive / Garnituri, 29 Noi 2014 | 1106 vizualizari

 

O combinatie grozava de arome intr-o prezentare eleganta.
In acest plating predomina texturi si gusturi care mai de care mai speciale: delicat, racoros, fin, crocant, acru, dulceag, colorat si ce mai vreti voi, pentru ca la final, toate impreuna sa faca o ''echipa'' super buna:-).
Si uite asa,in cateva cuvinte am descris acest minunat preparat.
Daca noua ne-a placut???Nici nu incape indoiala;-)
Ramane sa stiu doar si parerea voastra:)
Enjoy!

 

INGREDIENTE

  • Panna cotta:
  • 250 ml. smantana grasa
  • 250 ml.bautura din soia Inedit
  • 4.5 gr.agar agar
  • o mana frunze de busuioc
  • 100 gr.mazare verde fiarta
  • 100 gr.fistic taiat grosier
  • sare si piper
  • Serbet de rosii:
  • 400 gr.rosii
  • 3 linguri de zahar
  • sucul de la o lamaie
  • Reductie de otet balsamic:
  • 75 ml.otet balsamic
  • 1 lingurita de zahar
  • Biscuite de parmezan:
  • 100 gr.parmezan
  • putin piper macinat
  • Decor:
  • 1 lingurita seminte de psyllium hidrate in apa pentru 2-3 ore
  • crutoane de paine taiate rondele-frunzulite de creson
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna cotta cu mazare si fistic alaturi de sorbet de rosii:

Panna cotta:


1.Punem intr-o cratita bautura din soia,busuiocul si le lasam pentru 10-15 de minute la foc mic la infuzat.Adaugam sare,piper si amestecam usor din cand in cand.

2.Punem intr-un castron agar agar ,adaugam 2-3 linguri din laptele de pe foc,amestecam usor, dupa care turnam peste lichidul fierbinte din cratita.Mai lasam sa fiarba 2 minute,apoi luam cratita de pe foc.

3.Adaugam si smantana, mazarea, fisticul ,amestecam si apoi turnam rapid amestecul in forme de care dorim.

4.Cand am umplut toate formele, lasam panna cotta sa se raceasca.


Serbet de rosii:


1.Crestam la un capat rosiile bine spalate in X.

2.Le oparim,le scoatem si le depelam, apoi le punem in baie de ghetata pentru 10 minute.

3.Le scoatem,le curatam de samburi,le taiem in cuburi potrivite si le punem intr-o tigaie pentru 20 de minute pana le scade toata zeama.

4.Cand sunt gata le punem intr-un blender si adaugam doar atata apa cat sa mearga blenderul,deci foarte putina.Adaugam zaharul si sucul de lamaie si mixam bine pana totul este pasta.

5.Mai dam apoi inca o data totul printr-o sita,dupa care punem amestecul in masina de inghetata si lasam pana sorbetul are o consistenta potrivita ca si cea a unei inghetate.

6.Punem vasul la rece pana in momentul servirii.


Reductie de otet balsamic:


1.Punem otetul intr-o craticioara micuta impreuna cu zaharul.

2.La foc mic lasam sa fiarba usor,pana incepe sa se lege si sa capete o textura mai grosuta,dupa care luam de pe foc si punem cratita deoparte.


Biscuite de parmezan:


1.Incingem pe foc o tigaie,punem in ea o lingura de parmezan ,il imprastiem in forma rotunda si il lasam sa se caramelizeze usor.

2.Presaram deasupra putin piper si cand biscuitele are o culoare aurie,luam tigaia de pe foc.Lasam biscuitele in tigaie sa se raceasca,el se va intari si va deveni casant.Abia cand este rece il vom lua din tigaie si ii punem pe un servet de hartie pana in momentul servirii.


Ansamblare:

1.Pe o farfurie punem cate un cruton de paine,asezam cate o bucata de panna cotta si alaturi punem cate o lingura de sorbet de rosii.

2.Pe o margine pensulam sau picuram putina reductie de otet balsamic peste care punem cateva seminte de psyllium si decoram totul cu frunzulite de creson.


Atat a fost...pofta mare s-aveti!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Panna cotta cu mazare si fistic alaturi de sorbet de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Papalapap 1

05.12.2014, 16:22

Foarte frumoase fotografiile, bravo! Iar reteta suna delicios!

Angelica 1

09.12.2014, 06:54

Multumesc frumos tuturor pentru aprecieri!Tare mult ma bucur ca va place.
Va pup cu drag!

Ligia Bxl 1

15.12.2014, 09:21

arata super

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu gutui
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Panna cotta