Quiche cu conopida

de Poliana in Aperitive / Garnituri, 4 Sep 2012 | 3394 vizualizari

 

Ca sa nu spuneti ca exagerez cu dulciurile, am pregatit un quiche delicios cu conopida! Poate ca suna ciudat, dar va asigur ca este o mancare reusita. Aveam conopida in frigider si eram in dubii. Oare ce sa fac cu ea? Budinca am tot mancat, desi este tare gustoasa...cu maioneza tocmai facusem ziua trecuta, ciorba la fel. Scotocind prin congelator am gasit niste foi de placinta ramase de la nu stiu ce, si atunci mi-a venit ideea....de quiche!!!

 

INGREDIENTE

  • 1/2 pachet foi placinta
  • 500 gr conopida
  • 1 ardei mare
  • 1 ceapa
  • 1/2 leg de marar
  • 3 oua
  • 1 cana lapte
  • 3/4 cana smantana
  • sare, piper
  • 150 gr telemea
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Quiche cu conopida:

Quiche-ul se face in mod normal cu altfel de aluat, dar am zis ca nu se supara nimeni daca eu ma folosesc de ce am prin casa, asa ca am decongelat foile si am trecut la treaba. Daca faceti aluat de quiche atunci meritati laudele mele, dar oricum ati proceda iata ce trebuie sa facem pe urma.


Conopida o punem la fiert in apa cu sare, pentru 15 minute. O scurgem de apa si o lasam deoparte. Ardeiul si ceapa le taiem julien sau ceva de genul, iar mararul il tocam marunt.


Separat batem usor ouale cu furculita, adaugam smantana, laptele, mararul tocat, sare si piper dupa gust. Pregatim o tava de tarta/quiche, o ungem bine cu unt si asezam frumos foile de placinta. Incalzim cuptorul la 180 de grade si coacem foile, doar pe ele, pentru 10 minute.



Scoatem tava din cuptor, asezam buchetelele de conopida - pe care eu le-am maruntit putin - ardeiul si ceapa uniform. Peste legume turnam amestecul de oua, lapte si smantana apoi presaram telemeaua data pe razatoarea cu gauri mari.



Introducem tava la cuptor, tot la 180 de grade, pentru 30-40 de minute pana se rumeneste frumos.


Am fost scurta si la obiect, dar si reteta a fost pe masura. Mi-a placut tare mult ca a fost usor de facut, iar gustul nu m-a dezamagit. Ce cauta rosiile acelea in poza?? Initial ma gandisem sa pun si rosii in umplutura, dar apoi m-am razgandit si am zis ca sunt mai bune asa, servite alaturi de o portie mare de quiche :P



Pofta buna!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Quiche cu conopida" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

Poliana 1

05.09.2012, 16:17

Dia

adry88 1

06.09.2012, 12:00

frumos

Dana_Retetegg 1

25.11.2012, 00:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Conopida gratinata