Quiche cu zucchini si ricotta

de adasev12 in Aperitive / Garnituri, 5 Aug 2011 | 2264 vizualizari

 

eu sunt fan declarat branzeturi de tip telemea , cascaval, branza de vaci...din pacate aici nu am parte de telemea si branza de vaci asa, in stare pura, asa ca trebuie sa improvizez cand am pofta de ceva care se gateste cu acestea....de data asta am combinat o crema de branza din ricotta, ca altceva mai bun n-aveam...dar rezultatul a fost excelent....

 

INGREDIENTE

 

  • aluat brise...am postata reteta cu el, nu mai insist asupra lui....
  • zucchinni cam 300 g
  • o cutie ricotta, 200 g
  • 3 lg smantana+2 lg
  • 3 oua
  • 2 maini bune de parmezan ras ( aici eu folosesc un fel de branza foarte  buna, peccorino romano...)
  • 2 rosii
  •  cateva fire de ardei
  • sare, piper, marar verde ( offf, si la asta ii duc dorul...)
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Quiche cu zucchini si ricotta:

Intai se face aluatul si se lasa la rece macar o ora.


Intre timp se pregateste umplutura astfel: se curata putintel zucchinni ( ai mei erau mai jumuliti saracii si a trebuit sa-i curat cam de toata coaja...), se dau pe razatoarea cu ochiuri mari si se presara cu sare si putin piper si se lasa cam jumatate de ora.


Se scoate aluatul de la frigider si se intinde in functie de tava, dar sa treaca si peste marginile tavii, se inteapa bine cu o furculita si se baga la cuptorul preincalzit la 180 , cam 15 minute.


Se scoate si se lasa putin la racit, pana se prepara restul ingredientelor.


Pasta de branza: se amesteca ricotta cu 3 lg de smantana , sare , piper si marar tocat marunt ( dupa gust...eu pun destul, ca-mi place...).


Se bat ouale foarte bine cu smantana ramasa, se amesteca cu parmezanul ras , se pune sare, piper, dar putin, ca mai este si in celelalte ingrediente, deci...cumpatat...


Se stoarce in pumn foarte bine dovlecelul si se adauga la ouale batute.


Se pune peste aluat pasta de ricotta si se niveleaza frumos, apoi se toarna compozitia de oua si dovlecel si se baga la cuptor din nou.


Se lasa cam 20 min , apoi se scoate si se asaza deasupra felii de rosii si ardei ( nu-i obligatoriu, dar mie mi s-a parut o idee buna...), apoi se mai lasa pana se inmoaie frumos si legumele de deasupra ( eu am scapat-o un pic prea mult in cuptor...)


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Quiche cu zucchini si ricotta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

lilik 1

06.08.2011, 11:52

foarte buna Ada

DIANA B 1

06.08.2011, 11:56

Mda , asa sustin ,,fitoasele" care uita de dovlecelul romanesc , mare si sanatos

mamaieelena 1

09.08.2011, 21:43

mmm ce bun..

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de dovleac cu cascaval