Rasfat cu somon

de RuxyRux in Somon, 12 Apr 2013 | 32409 vizualizari

 

Un somon delicios, perfect aromat, tras in sos de vin si ghimbir...alaturi de o garnitura de cartofi aurii cu usturoi , rozmarin si salvie...va deschid invitatie in special iubitorilor de peste, la cina cu rasfat :)

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata file somon
  • 1 /2 pahar de vin alb( de calitate)
  • 1 bucata ghimbir( cat o nuca mica)
  • 1 lingura mustar dulce
  • 1 lingurita zahar brun
  • 50 gr unt
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1/2 lingurita lamaie( zeama si coaja)
  • sare
  • piper
  • oregano
  • 3 catei mici de usturoi
  • un praf bun de turmeric
  • Pentru cartofi aurii:
  • 1 cartof mare alb
  • un praf de turmeric
  • un praf de rozmarin
  • 2 catei de usturoi mari
  • 1 crenguta de rozmarin
  • 1 lingura ulei de masline
  • 10 gr unt
  • 1 crenguta de salvie
  • piper
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rasfat cu somon:

Somonul spalat si zvantat se taie in bucati.

Intr-o tigaie incingem uleiul, topim in el untul, adaugam ghimbirul razuit pe razatoarea fina si usturoiul zdrobit. Dupa un minut, punem mustarul, coaja de lamaie zaharul si stingem cu vin, amestecand continuu, urmeaza condimentele, sarea si piperul. Punem si bucatile de somon si le intorcem pret de 3 minute pe toate partile in sos la foc iutel.

Intr-o tavita mica punem bucatile de somon scoase pe rand si deasupra turnam sosul din tigaie. Stropim cu zeama de lamaie. Dam la cuptor pentru aproximativ 45 de minute.

Intre timp fierbem cartoful taiat bucati mai maricele in apa cu ulei de masline si rozmarin. Nu mai mult de 15 minute. Scoatem cartoful cu o paleta si-l asezam intr-un vas de Jena. Punem deasupra oregano, salvie, turmeric, sare, piper si usturoiul zdrobit. Ii amestecam usor. Deasupra vom pune bucatele de unt si o crenguta de rozmarin. Dam la cuptor cartofii impreuna cu somonul pana sunt rumeniti.( in maxim 15 sau 20 de minute sunt gata) Mie somonul intotdeauna imi place putin mai rumenit insa daca-l doriti mai putin copt lasati-l cu 10 minute mai putin la cuptor.

Servim somonul cu garnitura de cartofi alaturi.

Decoram cu o crenguta de rozmarin si lamaie.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rasfat cu somon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Somon la cuptor cu garnitura de cartofi natur