Rata crocanta,parfumata

de papabundetot in Rata, 14 Iun 2013 | 3668 vizualizari

 

Asa cum am promis,revin cu reteta pentru Rata crocanta parfumata,o reteta plina de savoare care pe mine m-a impresionat mult datorita diversitatii aromelor. Pot spune cu o usoara urma de gluma, ca mi-a facut Pastele mai frumos aceasta rata crocanta

Cele 2 pulpe de rata le-am lasat 12 ore la marinat in reteta de marinata postata pe blog…pentru cei care nu doresc sa o mai caute :

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de rata

Am luat o punga in care am pus pulpele spalate bine inainte. In punga am mai pus:

  • 50 ml sos soia
  • o lingura generoasa de miere
  • o lingurita nucsoara
  • o lingurita five spices (condiment chinezesc)
  • o lingurita curry
  • o jumatate lingurita chilly praf (daca aveti sos chilly este perfect,eu nu am avut)
  • 5-6 boabe coriandru zdrobite putin o jumatate lingurita otet balsamic cu prune.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rata crocanta,parfumata:

Am pus toate ingredientele de mai sus in punga cu pulpe,am amestecat bine dupa ce am legat punga la gura si am dat punga la frigider.

Dupa acest timp in care rata s-a marinat si s-a fragezit totodata de la sosul de soia,am luat o tava deloc adanca (ca o tava in care facem fursecuri),am pus pe tava hartie de copt …FINO bineanteles,si am dat la cuptor pentru 15 minute la foc mediu spre tare.


Dupa 15 minute am scos carnea din cuptor si am lasat-o sa se raceasca bine de tot,apoi am taiat-o de pe os, in cubulete pe care le-am dat prin amidon si apoi le-am prajit in ulei de cocos bine incins. Cand a devenit crocant (se vede in tigaie cand a prins o crusta aurie…e cam gata ) am scos bucatile de carne pe un servet de hartie sa absoarba grasimea. am servit rata pe un pat de castravete si ridichi taiate cubulete.


A fost delicios si o mancare usoara si buna pe care merita sa o incercati!


Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rata crocanta,parfumata" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (1)

MotanLaOale 1

15.06.2013, 11:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu brânză şi fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

Inghetata tirasmisu

de Lau 9

ieri la 13:06

RETETA RECOMANDATA
Friptura de rata cu sos de vin rosu