Rata crocanta,parfumata

de papabundetot in Rata, 14 Iun 2013 | 5408 vizualizari

 

Asa cum am promis,revin cu reteta pentru Rata crocanta parfumata,o reteta plina de savoare care pe mine m-a impresionat mult datorita diversitatii aromelor. Pot spune cu o usoara urma de gluma, ca mi-a facut Pastele mai frumos aceasta rata crocanta

Cele 2 pulpe de rata le-am lasat 12 ore la marinat in reteta de marinata postata pe blog…pentru cei care nu doresc sa o mai caute :

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de rata

Am luat o punga in care am pus pulpele spalate bine inainte. In punga am mai pus:

  • 50 ml sos soia
  • o lingura generoasa de miere
  • o lingurita nucsoara
  • o lingurita five spices (condiment chinezesc)
  • o lingurita curry
  • o jumatate lingurita chilly praf (daca aveti sos chilly este perfect,eu nu am avut)
  • 5-6 boabe coriandru zdrobite putin o jumatate lingurita otet balsamic cu prune.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rata crocanta,parfumata:

Am pus toate ingredientele de mai sus in punga cu pulpe,am amestecat bine dupa ce am legat punga la gura si am dat punga la frigider.

Dupa acest timp in care rata s-a marinat si s-a fragezit totodata de la sosul de soia,am luat o tava deloc adanca (ca o tava in care facem fursecuri),am pus pe tava hartie de copt …FINO bineanteles,si am dat la cuptor pentru 15 minute la foc mediu spre tare.


Dupa 15 minute am scos carnea din cuptor si am lasat-o sa se raceasca bine de tot,apoi am taiat-o de pe os, in cubulete pe care le-am dat prin amidon si apoi le-am prajit in ulei de cocos bine incins. Cand a devenit crocant (se vede in tigaie cand a prins o crusta aurie…e cam gata ) am scos bucatile de carne pe un servet de hartie sa absoarba grasimea. am servit rata pe un pat de castravete si ridichi taiate cubulete.


A fost delicios si o mancare usoara si buna pe care merita sa o incercati!


Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rata crocanta,parfumata" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (1)

MotanLaOale 1

15.06.2013, 11:25

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9081 puncte

Rocsi

5723 puncte

mirela0911

3857 puncte

katty

3367 puncte

mihaelar63

3252 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert gogosi de post
  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

  • 25

    MI

  • 26

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata de conopida cu porumb, ton si masline

de katty 6

la 15:56

Rulada de cartofi, cu sunca si cascaval

de RODIMUR 7

ieri la 19:01

Placinta cu foi de cartofi, sunca si branza

de Rocsi 9

ieri la 18:34

RETETA RECOMANDATA
Rata la cuptor