Rata umpluta cu sos de portocale

de RuxyRux in Rata, 29 Dec 2010 | 24566 vizualizari

 

Un preparat numai bun de pus pe masa de sarbatoare....

 

INGREDIENTE

  • o rata mare( eu am avut doua deci am dublat cantitatile)
  • 70 gr unt
  • Pentru umplutura:
  • un ficat de rata( cine nu are pune 300 gr ficatei pui)
  • 1 cescuta caju( macinate)
  • 3-4 portocale
  • 2 morcovi
  • o ceapa mare
  • 2 radacini patrunjel
  • 1/2 mar
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 legatura marar
  • 300 gr ciupercute tocate
  • maghiran
  • ghimbir proaspat o bucatica
  • piper
  • sare
  • miezul de la doua felii de paine inmuiat in putin lapte
  • 1 lingurita boia dulce  
  • 3 linguri ulei
  • tepuse de lemn( pentru frigarui)
  • sfoara
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rata umpluta cu sos de portocale:

1. Spalam bine rata, o parlim daca e cazul.

2. Masam rata cu sare in jur de zece minute.

3. Ficatul taiat bucatele il prajim in ulei impreuna cu ceapa, apoi adaugam pe rand ingredientele   de umplutura tocate marunt. ( mai putin alunele caju, painea si ghimbirul). Sotam bine in jur de 10 minute.

4. Lasam putin la racit, stoarcem sucul de la o portocala, adaugam miezul de paine stors si alunele caju macinate.

5. Adaugam 40 gr unt( din total) la temperatura camerei si amestecam bine compozitia. Mai adaugam putin patrunjel verde si ghimbirul ras.

Tocam marunt o portocala si o punem la compozitie. Gata de umplut.

6. Umplem rata.

7. Dupa ce umplem rata infigem tepusele si incepem sa legam sfoara ( ata pusa in cinci), ca la sireturi. In acest mod cand vom scoate tepusele va iesi si sfoara imediat si nu vom avea surprize neplacute.

8. Ungem tava cu unt, punem rata adaugam si restul de unt cubulete apoi portocalele deasupra( pe care le vom pune abia la jumatatea timpului).

9. Lasam rata la cuptor in jur de o ora la 140 grade( foc mic) pentru a iesi grasimea.

10. Dupa o jumatate de ora scoatem rata si o ungem cu zeama din tava peste tot.

11. Asa vom proceda din jumatate in jumatate de ora.

12. Rata va sta la cuptor in jur de 2 ore si jumatate. Ultima ora si jumatate va sta la cuptorul reglat la 180 grade.

13. La jumatatea coacerii, stoarcem deasupra suc de portocale apoi decoram rata cu portocalele taiate felii.

14. O servim cu varza rosie calita sau cu piure de cartofi...e grozava!!!! Ah...si nu uitati muraturile sa sune mai romaneste....

Daca ti-a placut reteta noastra "Rata umpluta cu sos de portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

RuxyRux 1

05.12.2013, 10:39

E o reteta de vis...intr-adevar...merita probata...si-mi aduce aminte de o zi tare, tare draga si foarte speciala pentru mine!

DIANA B 1

05.12.2013, 17:26

de vis

RuxyRux 1

05.12.2013, 21:33

Multumesc draga si scumpa mea Diana!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de rata pe varza la cuptor