Ravioli cu branza tofu

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Paste, 5 Iun 2013 | 1866 vizualizari

 

Ravioli, paste de casa, grisine, toate din faina integrala, saratele cu seminte, pizza de casa, sunt toate preocupari recente si nascatoare de idei inovatoare pentru mine. Ravioli a fost prima pe lista, iar pentru umplutura am folosit branza de tofu de la Inedit care m-a surprins in mod foarte placut pentru ca atunci cand am cumparat-o pentru prima oara, nu vedeam prea multe variante pentru a fi consumata

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru aluat:
  • - 240 grame faina + pentru presarat;
  • - 1/2 lingurita sare;
  • - 2 oua proaspete de casa;
  • - 2 linguri ulei de masline;
  • - 2 linguri de apa.
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • - 300 grame branza tofu Inedit;
  • - 1/2 lingurita Herbs de Provence;
  • - 3 lingurite lapte de soia Inedit (sau iaurt grecesc 10%);
  • - piper.
  • Ingrediente pentru sos:
  • - 4-5 linguri zacusca macedoneana Inedit;
  • - 2-3 lingurite sos de soia Inedit;
  • - 2 lingurite sos Teriyaki;
  • - frunze de salvie tocata;
  • - frunze de menta tocata;
  • - parmezan ras.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ravioli cu branza tofu:

1. Pe o planseta (de lemn) se pune faina si se formeaza un cerc in interior.


2. Se sparg ouale in mijloc si se bat incet cu o furculita.


3. Se adauga sarea, uleiul de masline, apa si se amesteca, incorporand treptat din faina prin miscari circulare cu furculita, insa fara a strica cercul si zidul de faina format, altfel compozitia de oua se va prelinge pe suprafata plansetei.


4. Dupa omogenizare si atunci cand compozitia devine mai groasa, amestecati aluatul cu mana. Daca aluatul este prea uscat, mai adaugati apa. Mie mi-a iesit perfect, n-am adaugat apa in plus, deloc.


5. Framantati aluatul pentru minim 8-10 minute. Procesul de framantare este esential pentru ca va oferi aluatului textura perfecta. Lasati greutatea corpului pe aluat si framantati cu toata forta fara a-l rupe.


6. Dupa framantare, aluatul se pune intr-o folie de plastic si se lasa pe planseta pentru minim 30 minute sau chiar o ora.


7. Se presara faina pe planseta si se intinde aluatul cu sucitorul sau folositi masina de facut paste daca aveti. Eu n-am avut aparat, m-am folosit de sucitor si am fost foarte multumita de rezultat.


8. Pentru a face ravioli se pot folosi pahare cu care se procedeaza asa: se taie aluatul cu gura paharului, se aseaza peste o lingurita de umplutura dupa care se aseaza deasupra un alt cerculet de aluat format si se sigileaza cu cutter-ul de ravioli. Atentie: procesul de sigilare este foarte important, deoarece altfel umplutura se va scurge in oala, in momentul fierberii.


9. Un alt mod de a forma ravioli este sa taiati doua fasii de aluat, pe una asezati umplutura la o distanta de un deget, peste care asezati a doua fasie de aluat, dupa care sigilati cu cutter-ul de ravioli.


10. Ravioli se fierb pentru 5 minute in apa clocotita cu sare. Cand toate se ridica la suprafata, e semn ca sunt gata.


11. Se scurg si se poate adauga putin ulei de masline ca sa nu se lipeasca.


12. Se consuma cu sos si se presara cu frunze tocate de salvie si menta si parmezan ras + un pahar de vin (musai!). Preparare umplutura:

Se piseaza branza tofu intr-un bol pana se faramiteaza de tot, se adauga ierburile, piperul si laptele. Se amesteca pana se omogenizeaza.


Preparare sos:


Pentru sos am folosit zacusca (macedoneana, de la Inedit) pentru ca nu am gasit bulion si sos propriu-zis, insa zacusca are o textura care se preteaza foarte bine la sos, la gust este exceptionala, are tot ce trebuie pentru un sos consumat cu paste. Categoric va fi nelipsita de acum din meniu, planuiesc s-o folosesc si la pizza si la paste. In compozitie are vinete, ardei copti (my favorite!), morcovi, bulion, ulei vegetal, piure de cartofi, zahar, sare si cam atat. Imita perfect ceea ce as numi eu sos de legume. Zacusca am amestecat-o cu sos de soia si sos Teriyaki.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ravioli cu branza tofu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

ponei 1

05.06.2013, 21:19

Mie chiar imi place. Mi se pare chiajavascript:void(0)r gustos

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii 1

06.06.2013, 13:08

Multumesc tare mult fetelor

Panacris 1

07.06.2013, 07:56

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

RETETA RECOMANDATA
Ravioli cu caşcaval la cuptor