Red Velvet Cake

de laylalala in Torturi, 15 Iul 2010 | 5644 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 350 gr faina
  • 10 gr cacao pudra
  • ½ lingurita bicarbonat
  • 2 lingurite praf de copt
  • 300 gr zahar
  • 200 gr unt
  • 100 ml lapte
  • 100 ml lichior de ciocolata
  • 100 ml lichior de capsuni
  • 2 plicuri Finesse Bourbon-Vanilla Aroma
  • 2 oua
  • cateva picaturi de colorant alimentar rosu
  • Pentru crema
  • 250 gr branza de vaci
  • 250 gr crema de branza
  • 300 gr zahar pudra
  • coaja arasa si zeama de la 1 lamaie
  • 1 lingurita esenta de vanilie
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Red Velvet Cake:

Incalzeste cuptorul la 180°

Pentru blat, amesteca intr-un vas faina cu pudra de cacao, bicarbonatul si praful de copt.Intr-un alt vas bate zaharul cu untul.Adauga laptele,cele doua lichioruri, 2 plicuri Finesse Bourbon-Vanilla Aroma, ouale si colorantul si amesteca bine.Incorporeaza apoi ingredientele uscate si toarna compozitia obtinuta in forma pregatita.Da blatul la copt 35-45 minute pana cand la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata.Lasa blatul sa se raceasca apoi taie-l pe orizontala in 1-2 parti.

Pentru crema amesteca toate ingredientele pana la omogenizare.

Pentru asamblare, aseaza un blat pe farfurtie unge cu crema si acopera cu un alt blat.Decoreaza dupa dorinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Red Velvet Cake" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

lia maria 1

16.07.2010, 10:07

ce frumos

Rocsi 1

16.07.2010, 11:31

foarte frumos..tu faci dulciuri pentru o cofetarie ceva sau pentru cei care iti cer asta?ca arata specaculos deserurile tale

laylalala 1

16.07.2010, 21:56

Nu fac pentru cofetarii.Mai fac din cand in cand daca imi cere un apropiat, dar in rest fac pentru acasa.De exemplu acest tort l-am facut de ziua mamei mele (15 iulie), cei trei oameni din varful tortului sunt eu, fratele meu si tatal

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort special cu branza, caise si ciocolata alba