Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.
citeste mai mult
Nu am gatit creier de muuulti ani. Si ca sa il improspatez pe al meu😁 am dat navala pe Bucataras. Aici, m-a impresionat creierul Oaneipl si al Constelatieileu. 😍🤩 Va multumesc!
Pentru Reteta de creier de porc pane ai nevoie de cateva ingrediente: creier porc, oua, pesmet, faina si condimente.
Iata cum se prepara Reteta de creier de porc pane
Am lasat creierul sa se dezghete si l-am tinut in apa rece, jumatate de ora.
L-am scos usor si l-am pus in alt vas cu apa rece, incercand sa elimin eventualele oscioare.
Am pus apoi un vas cu apa la fiert, cam un litru si jumatate, am adaugat o lingurita plina cu sare, foaia de dafin, cimbrul, apoi am adaugat creierul.
Am lasat sa fiarba 3 minute de cand a inceput apa sa clocoteasca. L-am scos cu o paleta si l-am asezat intr-o strecuratoare.
Mi-am pregatit apoi, trei vase: unul cu ouale batute cu putina sare, unul cu pesmet si unul cu faina.
Cand s-au racit bucatile de creier, le-am presarat cu piper, le-am trecut prin faina, prin ou, apoi prin pesmet si le-am asezat pe o farfurie. Am luat apoi bucatile una cate una, le-am trecut din nou prin ouale batute si le-am prajit in uleiul fierbinte, intorcandu-le de pe o parte pe alta. Le-am scos frumos si le-am asezat pe prosoape de hartie.
Noua ne-a placut aceasta reteta, mai ales sotului meu, ca doar el a venit cu materia prima.😄
Pofta buna!
Vezi si reteta de Creier pane.
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.
citeste mai mult