Reteta de cremsnit cu blat de nuca la mijloc

de Constelatialeu in Prajituri, 10 Feb 2023 | 3338 vizualizari

 

Pentru Reteta de cremsnit cu blat de nuca la mijloc m-am inspirat de la Iuliana Florentina Avram - Retete fel de fel- am avut intentia sa schimb faina din crema cu amidon, dar n-am facut-o, desi preferam sa fac asta, data viitoare asa o sa fac. La blat am folosit o tava cu dimensiunile de 25/35 cm, foile din aluat foitaj le-am intins cat tava de la aragaz si apoi le-am decupat la dimensiunile blatului cu nuca.

Ingredientele pentru aceasta reteta sunt: foietaj, oua, nuca, zahar, faina, pesmet, lapte, unt.

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele pentru Reteta de cremsnit cu blat de nuca la mijloc
  • Aluat foitaj 800 g, 2 bucati a 400 g fiecare
  • Blat cu nuca
  • 6 albusuri oua medii
  • 150 g zahar
  • 150 g nuca prajita si macinata
  • 50 g pesmet
  • 1 lingura zeama lamaie
  • un praf de sare
  • Crema
  • 6 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 200 g faina
  • 1 l lapte cu 3,5 % grasime
  • coaja de lamaie
  • 2 lingurite esenta vanilie
  • un praf de sare
  • 250 g unt cu 82 % grasime
  • Pt. pudrat
  • zahar pudra
Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de cremsnit cu blat de nuca la mijloc:

Iata cum se prepara Reteta de cremsnit cu blat de nuca la mijloc

Foi din aluat foitaj : Am lasat la dezghetat aluatul, apoi am intins prima foaie si am asezat-o in tava tapetata cu hartie de copt si am intepat-o cu furculita, am folosit tava de la cuptor. Am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, am copt-o cateva minute pana a inceput sa se rumeneasca  usor. Am scos foaia din cuptor si al lasat-o sa se raceasca, Am procedat la fel si cu a doua foaie.

Blat: Am folosit o tava cu pereti detasabili, dimensiuni 25/35 cm. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si zeama de lamaie si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. La final am incorporat cu miscari lente de jos in sus nuca macinata. Am pus compozitia in tava si am bagat tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 30-35 min. Am scos tava din cuptor si am lasat sa se raceasca bine blatul.

 Crema : Intr-un castron de inox am pus galbenusurile, sarea, zaharul si coaja de lamaie, am mixat bine, apoi am adaugat faina si un pic de lapte rece si am amestecat bine. Restul de lapte l-am infierbantat si apoi l-am adaugat peste amestec. Am mixat energic, apoi am pus castronul pe baie de abur si am amestecat continuu pana a inceput sa se ingroase transformandu-se intr-o budinca. Am luat castronul de pe baia de abur, am adaugat esenta de vanilie, am acoperit castronul cu folie alimentara si l-am lasat sa se raceasca bine. Untul la temperatura camerei l-am mixat bine, apoi am incorporat budinca racita, putin cate putin, pana am obtinut o crema spumoasa.

Asamblare : Am taiat foile din aluat foitaj la dimensiunea blatului. Am asezat prima foaie de aluat foitaj in tava cu pereti detasabili, am intins jumatate de crema, apoi am asezat blatul de nuca, peste blat am intins restul de crema si am asezat adoua foaie de foitaj. Peste prajitura am pus o hartie de copt am asezat un fund si o greutate  care sa se aseze uniform pe toata suprafata prajiturii, am lasat prajitura cateva ore, era bine daca o lasam pana adoua zi, dar timpul ma presa, asa ca am taiat-o dupa cateva ore, cu ajutorul unui cutit zimtat. Am presarat zahar farin peste prajitura portionata.

Vezi si reteta de Cremsnit Duo

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de cremsnit cu blat de nuca la mijloc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Rocsi 1

14.02.2023, 20:55

Mi se pare interesanta combinatia si chiar ma incanta! Vezi ca la modul de preparare, la blatul cu nuca, ai scris ca ai pus faina, dar la ingrediente nu scrie faina!

Constelatialeu 1

14.02.2023, 22:32

Multumesc Rocsy de atentionare, e pesmet in loc de faina, oboseala bat-o vina :S

oanapl 1

17.02.2023, 09:30

Ce idee faină!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu dulceață de morcovi - Desert delicios la pahar

ieri la 08:56

Ceesecake fara coacere

de Caty 2

ieri la 05:45

Chec cu banane reteta gustoasa de banana bread

pe 11.05 la 10:37

Mic dejun cu ouă turcești - Un deliciu culinar irezistibil de gustos și rapid

pe 11.05 la 08:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert baclava turceasca cu nuca