Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si gem de gutui

de Dana_Retetegg in Dulciuri, 9 Feb 2012 | 6110 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor
Cred ca nimeni nu poate refuza o portie de papanasi rumeni cu multa smantanica si cu gem din belsug, asa ca va invit pe toti la 'dezmat' :))

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 1 kg faina,
  • 400 gr branza dulce,
  • 100 ml lapte dulce,
  • 1 cub de drojdie,
  • esenta de lamaie,
  • 100 gr zahar,
  • 3 linguri de ulei,
  • 1 zahar vanilat Bourbon,
  • smantana, 
  • gem de gutui
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si gem de gutui:

Reteta de preparare a papanasilor

Faina am pus-o intr-un bol si am facut in mijloc o adancitura.

Am adaugat drojdia dizolvata impreuna cu zaharul in laptele caldut. Am pus esenta si zaharul Bourbon.

Am adaugat si branza dulce.

Am framantat pana am obtinut un aluat omogen, exact ca pentru gogosi. In timpul framantarii am adaugat si ulei.

Am lasat aluatul sa creasca timp de 40 de minute.

Apoi am inceput sa modelez papanasii, mai exact, am intins o foaie de aluat de grosime potrivita si am taiat cu o cana cercuri. In mijlocul cercurilor am taiat cu un pahar mai micut alte cercuri.

Am prajit papanasii in baie de ulei, i-am scos pe un servet absorbant apoi i-am asezat pe farfurie.

I-am servit cu multa smantana si gem de gutui!

Un mega deliciu, trebuie sa-i incercati si voi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si gem de gutui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert - reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata de afine