Shortbread cu ciocolată şi portocale

de Satisfyyourcravings in Dulciuri, 26 Noi 2012 | 754 vizualizari

 

Dintre toate combinaţiile de arome folosite până acum pentru a realiza aceşti biscuiţei, varianta cu ciocolată şi portocale a fost cea mai apreciată de familia mea.

 

INGREDIENTE

  • 2 căni faină
  • 1/2 linguriță de sare
  • 1/2 cană și 2 linguri de zahăr pudră
  • 1 linguriță esenta de vanilie
  • 1 pachet de unt la temparatura camerei
  • 1 linguriță de suc de portocale
  • 3 linguri de ciocolată tăiată mărunt
  • coaja de la o portocală
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Shortbread cu ciocolată şi portocale:

Se amestecă faina cu sarea și zaharul pudră. Se adaugă vanilia, sucul de portocale, untul, ciocolata și coaja de portocală. Se amestecă până se formează un aluat omogen. Se răstoarnă aluatul rezultat pe o bucată de folie alimentară și se modelează sub formă de paralelipiped dreptunghic. Se împachetează strâns la fel ca salamul de biscuiți și se lasă la frigider pentru minim 30 de minute. Se poate păstra și în congelator, dacă doriți să scurtați timpul. Important este ca aluatul să aibă o structură fermă pentru a putea fi tăiat.



După ce a expirat timpul de refrigerate/ congelare, se îndepartează folia și se taie aluatul în felii de grosimea dorită ( în imagine, ~ 1/2 cm). Se asează biscuiții într-o tavă tapetată cu hârtie de copt la distanță între ei și se introduc în cuptorul preîncălzit la 190 de grade aproximativ 12-14 minute, până când marginile devin ușor maronii. Se lasă la odihnit în tavă 5 minute și apoi se transferă pe un grilaj de metal.



Se pot păstra până la o lună, în cutii închise ermetic.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Shortbread cu ciocolată şi portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 40 %
499.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

mamaieelena 1

26.11.2012, 19:57

Rocsi 1

26.11.2012, 22:14

Imi plac.Sigur sunt bune

Sim0na 1

27.11.2012, 19:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

Salată de cartofi, cu ton și măsline

de RODIMUR 5

ieri la 15:47

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri Ciupercute