Reteta rapida - Pui cu legume chinezesti

de Brindusa in Pui, 5 Dec 2010 | 7512 vizualizari

 

Am facut mancarea asta de multe ori, dar nu am postat-o, pentru ca mi s-a parut foarte simpla. Mi-am dat seama insa, ca uneori suntem atat de obosite si grabite, incat o mancarica rapida si gustoasa e bine venita. De fapt ideea mi-a venit cand Anca, o colega, a cautat prin blogul meu ceva simplu si gata in cateva minute.

 

INGREDIENTE

  • 1 piept mare de pui dezosat, taiat fasii groase de 3-4 cm (adica fasii subtiri)
  • 2 borcane de legume asortate chinezesti
  • 4 linguri ulei de porumb
  • 4 catei de usturoi, rasi pe razatoarea mica (sau taiati foarte fin)
  • 7 linguri sos de soia
  • 6 picaturi de sos iute
  • 5 linguri vin alb sec
  • 1 lingurita pudra de ghimbir (mai bine ar fi mers niste ghimbir ras, dar nu am avut)
  • 1 fir de ceapa verde pentru ornat

Pentru garnitura de orez

  • 2 linguri ulei
  • 3/4 cana de orez basmati (nu se spala)
  • 1 3/4 cana de apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta rapida - Pui cu legume chinezesti:

1. Mai intai se pregateste garnitura de orez. Intr-o craticioara incalzeste uleiul si pune orezul. Amesteca bine 2-3 minute la foc mediu. Ai grija sa nu se coloreze orezul.


2. Pune apa si da focul mai mare, pana cand incepe sa fiarba.


3. Da focul foarte mic. Lasa cam 10 minute.


4. Cand bobul e facut al dente (adica mai este putin tare), chiar daca apa nu e absorbita total, pune un capac etans si inchide focul. Mai lasa 5-7 minute sa se absoarba toata apa si bobul sa se inmoaie.


5. In timp ce orezul se fierbe pune un wok (sau o tigaie mare) la foc. Da focul mare. Cand e incinsa adauga uleiul si asteapta sa se incinga bine.


6. Pune usturoiul si amesteca de cateva ori. Pune carnea. Lasa 2-3 minute. Intoarce-o pe partea cealalta. Mai lasa 2-3 minute.


7. Pune sosul de soia, vinul, sosul iute, ghimbirul.


8. Amesteca si lasa la foc mic-mediu 7 minute.


9. Adauga legumele, amesteca bine si mai lasa 5 minute. La sfarsit, daca ti se pare ca nu e facuta bine carnea, poti pune un capac ca sa se faca sub aburi. Daca sosul scade foarte mult, ca sa nu se arda poti adauga cate putina apa.


10. Gusta de sare si iuteala. Poti adauga sos soia daca vrei mai sarata sau sos iute daca iti place mai hot.


11. Serveste carnea cu garnitura de orez.


Mai multe poze gasiti aici


 

TIPS-URI

1

Totul e sa ai cumparate din timp toate ingredientele. Ceea ce am folosit eu se gaseste in Bucuresti in magazinele Mega Image.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta rapida - Pui cu legume chinezesti" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Brindusa 1

06.12.2010, 22:20

Motanule, iar dai tarcoale pe la oalele mele? Mersic pentru aprecieri.

elena1988 1

14.02.2011, 17:39

Brindusa 1

14.02.2011, 22:31

Elena,multumesc pentru toate aprecierile tale.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4197 puncte

Catalina L

3391 puncte

 Merisor

3247 puncte

Constelatialeu

2943 puncte

RODIMUR

2844 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Mancare de pui cu masline
  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

RETETA RECOMANDATA
Pui Coin Vert