Ridiche neagra cu sos de maioneza si iaurt

de Ina in Aperitive / Garnituri, 12 Ian 2014 | 9544 vizualizari

 

Mi-am cumparat doua ridichi negre cu gandul de a le manca simple, cu sare. In ultimul moment mi-am adus aminte de maioneza primita de la Univer si am ales sa fac o salata racoritoare , cu maioneza si iaurt.

 

INGREDIENTE

  • 2 ridichi negre
  • 2 morcovi ( eu am avut mai mici, din gradina proprie )
  • 5-6 linguri cu maioneza Univer
  • 3-4 linguri cu iaurt ( nu foarte gras )
  • sare
  • piper
  • marar verde
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ridiche neagra cu sos de maioneza si iaurt:

Curatam ridichile si morcovii si le  tocam marunt ( eu le-am maruntit in robot ). Fiind tocate si nu date prin razatoare, radacinoasele nu-si vor lasa zeama si deci nu avem ce scurge. Mai mult, aspectul vizual e mai placut decat la salata din legume date prin razatoare.

Intr-un bol amestecam bucatile de morcov si ridiche cu 5-6 linguri de maioneza Univer ( sau mai mult, in functie de cat de mari sunt ridichile ) si 3-4 linguri de iaurt ( nu foarte gras).

Condimentam cu marar tocat, sare si piper, omogenizand totul cu o lingura de lemn.

Lasam la rece 20 minute si servim pe felii de paine prajita.

TIPS-URI

1

O portie de salata inseamna doua boluri obisnuite de salata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ridiche neagra cu sos de maioneza si iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Dana Cristea - pusikmea 1

13.01.2014, 11:34

cred ca-i foarte buna, merg pe mana ta, ca si cu slata de fasole verde pe care o fac tot timpul, asa ca la favorite si cu salata asta

Ina 1

13.01.2014, 15:42

Baaai, mai usor cu mana mea, ca sunteti grele dupa sarbatori ))
In alta ordine de idei, va va placea cu siguranta!
Dana, ma bucur sa aud ca salata mea de fasole verde a ramas printre favorite in bucataria ta

laura_n 1

13.01.2014, 20:00

biig like! trece-o pe lista! )

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rulada aperitiv