Risotto cu ciuperci, ghimbir si parmezan Delaco

de AlexTeacher in Reteta de vedeta, 12 Oct 2015 | 2373 vizualizari

 

Pentru mine risotto-ul este unul din preparatele cu cel mai mare caracter. N-am putut niciodata sa explic cuiva in totalitate cum se face risotto-ul perfect pentru ca pur si simplu il simti cand este gata. Iar fiecare tip de orez de risotto reactioneaza intr-un fel si "inghite" dupa caz mai mult, sau mai putin stock. De-aceea este foarte bine sa te documentezi foarte bine inainte de a face un risotto. Si sa pui muuuult suflet !

 

INGREDIENTE

    • Orez Carnaroli – 100 g
    • Stock de legume – cca 450 ml
    • Unt – 30 g
    • Parmezan Delaco – 100 g
    • Ceapa rosie – 1 buc
    • Ceapa verde – 3-4 fire
    • Ghimbir proaspat, ras – 1/2 lingurita
    • Vin alb, demisec – 150 ml
    • Ciuperci Champignon, mari – 3 buc
    • Cimbru – 2 crengute
    • Sare cu verdeturi – dupa gust
    • Ulei de masline – 2 linguri
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto cu ciuperci, ghimbir si parmezan Delaco:



  • Taie ceapa rosie si cea verde marunt;




  • Adauga ulei de masline intr-o tigaie incinsa si pune sare cu verdeturi;




  • Amesteca pana creezi o emulsie;




  • Soteaza ambele tipuri de ceapa in aceasta emulsie;




  • Adauga orezul si soteaza-l si pe el, amestecand constant cu o spatula;




  • Adauga putin stock (cca 200 ml) si lasa sa fiarba usor la foc mic;




  • Intre timp taie ciupercile cuburi;




  • Incinge ulei de masline intr-o tigaie distincta si soteaza ciupercile in ea, impreuna cu cimbrul;




  • Cand observi ca ciupercile sunt aproape gatite, da-le un praf de piper si ia-le de pe foc;




  • Cand stock-ul a scazut in tigaia cu orezul, adauga vinul alb si lasa-l sa se reduca;




  • Curata ghimbirul si toaca-l marunt sau da-l pe razatoare;




  • Adauga-l apoi peste orez si incorporeaza-l bine;




  • Continua sa adaugi alti 200 ml de stock si sa amesteci usor;




  • Amesteca apoi ciupercile peste orez;




  • Lasa putin sa scada si adauga si ultimii 50 de ml de stock;




  • Risotto-ul trebuie sa-l simti, e un preparat cu mult caracter – adauga untul la sfarsit, pentru a se topi usor si a deveni cremos;




  • Intre timp da pe razatoare parmezanul Delaco si incorporeaza-l si pe-acesta, folosind miscari delicate cu spatula;




  • Risotto-ul trebuie sa fie usor al dente;




  • Potriveste-l de sare doar daca mai este cazul;




  • Serveste-l pe loc si fa intotdeauna portii mici – risotto-ul reincalzit nu are absolut niciun farmec;



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu ciuperci, ghimbir si parmezan Delaco" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

mirela0911 1

13.10.2015, 08:28

Ce bunătate!

Gherca Daniela 1

13.10.2015, 10:17

Panacris 1

13.10.2015, 21:42

Alex, te pupacesc Multumesc tare mult pentru indicatiile, post reteta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Conopida cu ardei si cascaval