Risotto cu ciuperci, ghimbir si parmezan Delaco

de AlexTeacher in Reteta de vedeta, 12 Oct 2015 | 6586 vizualizari

 

Pentru mine risotto-ul este unul din preparatele cu cel mai mare caracter. N-am putut niciodata sa explic cuiva in totalitate cum se face risotto-ul perfect pentru ca pur si simplu il simti cand este gata. Iar fiecare tip de orez de risotto reactioneaza intr-un fel si "inghite" dupa caz mai mult, sau mai putin stock. De-aceea este foarte bine sa te documentezi foarte bine inainte de a face un risotto. Si sa pui muuuult suflet !

 

INGREDIENTE

    • Orez Carnaroli – 100 g
    • Stock de legume – cca 450 ml
    • Unt – 30 g
    • Parmezan Delaco – 100 g
    • Ceapa rosie – 1 buc
    • Ceapa verde – 3-4 fire
    • Ghimbir proaspat, ras – 1/2 lingurita
    • Vin alb, demisec – 150 ml
    • Ciuperci Champignon, mari – 3 buc
    • Cimbru – 2 crengute
    • Sare cu verdeturi – dupa gust
    • Ulei de masline – 2 linguri
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto cu ciuperci, ghimbir si parmezan Delaco:

  • Taie ceapa rosie si cea verde marunt;

  • Adauga ulei de masline intr-o tigaie incinsa si pune sare cu verdeturi;

  • Amesteca pana creezi o emulsie;

  • Soteaza ambele tipuri de ceapa in aceasta emulsie;

  • Adauga orezul si soteaza-l si pe el, amestecand constant cu o spatula;

  • Adauga putin stock (cca 200 ml) si lasa sa fiarba usor la foc mic;

  • Intre timp taie ciupercile cuburi;

  • Incinge ulei de masline intr-o tigaie distincta si soteaza ciupercile in ea, impreuna cu cimbrul;

  • Cand observi ca ciupercile sunt aproape gatite, da-le un praf de piper si ia-le de pe foc;

  • Cand stock-ul a scazut in tigaia cu orezul, adauga vinul alb si lasa-l sa se reduca;

  • Curata ghimbirul si toaca-l marunt sau da-l pe razatoare;

  • Adauga-l apoi peste orez si incorporeaza-l bine;

  • Continua sa adaugi alti 200 ml de stock si sa amesteci usor;

  • Amesteca apoi ciupercile peste orez;

  • Lasa putin sa scada si adauga si ultimii 50 de ml de stock;

  • Risotto-ul trebuie sa-l simti, e un preparat cu mult caracter – adauga untul la sfarsit, pentru a se topi usor si a deveni cremos;

  • Intre timp da pe razatoare parmezanul Delaco si incorporeaza-l si pe-acesta, folosind miscari delicate cu spatula;

  • Risotto-ul trebuie sa fie usor al dente;

  • Potriveste-l de sare doar daca mai este cazul;

  • Serveste-l pe loc si fa intotdeauna portii mici – risotto-ul reincalzit nu are absolut niciun farmec;

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu ciuperci, ghimbir si parmezan Delaco" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mamaliga cu telemea Delaco ,kaizer si oua la cuptor