Risotto cu legume

de radu_popovici in Mancaruri de post, 17 Apr 2011 | 4021 vizualizari

 

Risotto este preparatul cu orez cel mai popular al bucatariei italiene. Se foloseste un prez special, cu bob scurt, iar textura corecta a preparatului este una cremoasa si matasoasa, boabele de orez ramanand totusi separate si putin al dente.

 

INGREDIENTE

  • 100 g mazare congelata
  • 5-6 ciuperci champignon proaspate, feliate
  • 1 morcov mare, taiat cubulete
  • 600 ml fond de pui, sau de legume (sau supa preparata din cubulete de concentrat)
  • 2 linguri de unt
  • 1/2 lamaie, sucul si coaja rasa de la
  • 2 linguri de ulei de orez Riso Scotti
  • 2 lingurite de curry
  • 1 ceapa mica, tocata marunt
  • 2 catei de usturoi, tocati marunt
  • 200 g orez pentru risotto de la Riso Scotti
  • 120 ml vin alb, sec
  • sare
  • piper negru, proaspat macinat
  • 60 g branza Parmesan, rasa
  • frunze proaspete de marar, pentru decor
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto cu legume:


Se pun feliile de ciuperci intr-un castron, se sareaza, se pipereaza din belsug si se presara cu curry. Se amesteca bine, se acopera castronul si se lasa la marinat pana ii vine randul la gatit.


Se incinge fondul intr-o oala. Intr-o tigaie mare, se incinge jumatate din ulei impreuna cu untul; se adauga ceapa si usturoiul si se calesc la foc mic, circa 5 minute, fara sa se coloreze. Cand vegetalele sunt moi, se adauga orez si se mareste flacara.


Orezul va incepe sa se prajeasca putin, asa ca trebuie amestecat continuu. Dupa 1 minut va fi putin translucid. Atunci se adauga vinul si se amesteca in continuare, pana ce lichidul este aproape absorbit.


Odata ce vinul a fost absorbit de orez, se adauga un polonic cu fond. Se micsoreaza flacara si se lasa sa fiarba molcom, amestecand continuu. Se tot adauga polonice cu bulion, pe masura ce cantitatea de lichid anterioara a fost absorbita, amestecand pentru ca amidonul sa iasa din boabele de orez. Acest proces va dura cam 15-20 de minute.


Intre timp, se incinge intr-o tigaie restul de ulei. Se adauga ciupercile si morcovii si se soteaza la foc iute, amestecand ocazional timp de 3-4 minute, sau pana ce sunt facute si rumenite uniform. La sfarsit se adauga coaja si sucul de lamaie.


Separat se fierbe mazarea 5-6 minute, sau pana ce este frageda.


Cand se adauga ultima transa de bulion, se adauga si ciupercile, mazarea si morcovii; se amesteca bine 1 minut, ca sa se incinga. Cand boabele de orez sunt fragede se ia tigaia de pe foc, se adauga restul de unt, si branza Parmesan. Se amesteca bine, apoi se acopera tigaia cu un capac si se lasa sa stea 2-3 minute. Aceasta etapa este foarte importanta, caci permite orezului sa capete textura cremoasa si suculenta.


Se serveste risotto-ul imediat, cat timp isi pastreaza textura corecta, presarat, eventual, cu putina branza Parmesan, proaspat rasa, si decorat cu marar proaspat.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multistyler 10

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

Lau 1

18.04.2011, 10:20

Mihaela11_jo 1

18.04.2011, 15:18

Bun bun bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sandvis Caprese

de RODIMUR 5

ieri la 23:15

Milkshake de piersici si banane

de vasimur 3

ieri la 18:35

Tortellini cu carne si legume

ieri la 14:43

Desert tort Anca

de Ancutsa 5

ieri la 11:46

RETETA RECOMANDATA
Ghiveci de legume cu orez