Risotto cu portocala

de GretaRachita in Aperitive / Garnituri, 6 Ian 2014 | 2039 vizualizari

 

Sa te lasi imbatat de mireasma de paine, de pizza, de biscuiti, de croissant tocmai scoase din cuptor, sa intri intr-un magazin de condimente si sa te lasi sedus de parfumul ce pluteste in aer, sa vezi mancaruri in care se imbina o multitudine de colori, sa asculti susurul pe care il face moca de cafea dimineata, sa gusti o branza buna, delicata, un vin bun, sa te lasi extaziat de o inghetata cremoasa, sa pregatesc o mancare spectaculara dintr-un nimic, sa descopar in fiecare zi noi mancaruri, noi alimente, noi gusturi, noi imbinari...iata ce culoare are pentru mine fericirea.
Daca tot a venit vorba de culoare, miresme, imbinari ciudate va propun astazi:

Risotto cu portocale

 

INGREDIENTE

  • 300 g orez (tip valone nano)
  • 1/2 ceapa
  • 2 portocale bio
  • 5 g de unt
  • 50 g branza rubiola
  • supa vegetala
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto cu portocala:

Spalam bine portocalele, le uscam si le radem doar partea portocalie a coajei (folosesc pentru asta dispozitivul special pentru curatat cartofi). Taiem coaja in fasii subtiri. Stoarcem portocalele si tinem sucul deoparte. Tocam marunt ceapa si o calim cu putin unt. Adaugam orezul si il lasam putin sa se caleasca. Stinfgem totul cu suc de portocala. Adaugam coaja de portocala tocata, lasand cateva deoparte pentru decorare.


Adaugam supa vegetala, pregatita in prealabil cu ceapa, patrunjel, telina, morcov si pastrata pe focul aprins. Lasam sa fiarba orezul circa 15 minute, mestecand din cand in cand, in special langa peretii cratitei, sa nu se prinda.


La final adaugam robiola si untul ramas, amestecam bine si stingem focul. Lasam risotto sa se odihneasc pentru circa 1 minut. Il decoram cu fasiile de coaja de lamaie ramase si il servim.


Un spectacol de culoare, mireasma si gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu portocala" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

laura_n 1

09.01.2014, 09:44

ce deliciu
bun venit alaturi de noi

- Andreea - 1

09.01.2014, 09:54

Orezul il ador ... aproape in orice combinatie

GretaRachita 1

09.01.2014, 11:08

Si mie imi place orezul Andreea. Am multe retete cu orez. Le gasesti si pe blogul meu glamourincucina.blogspot sau pe siteul meu www.glamourincucina.com/ro. Te pup

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

6132 puncte

mihaelar63

5384 puncte

katty

4584 puncte

mirela0911

4320 puncte

Constelatialeu

4072 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coliva

de Rocsi 9

la 19:11

Tarta cu trei ardei tricolori si branzeturi

de RODIMUR 7

ieri la 21:41

Cartofi la cuptor gratinati cu cascaval

de Adi 4

ieri la 19:39

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu dovlecei si branza sarata