Risotto cu prosciutto si creveti

de radu_popovici in Fructe de mare, 6 Dec 2011 | 2542 vizualizari

 

Risotto este unul dintre preparatele cu orez pe care le iubesc in mod deosebit. Textura sa cremoasa, absolut speciala, il face diferit fata de pilaf sau paella, ramanand, in acelasi timp, la fel de versatil ca acestea.

 

INGREDIENTE

  • 2 linguri de ulei de orez
  • 1 ceapa mare, tocata
  • sare
  • piper negru, proaspat macinat
  • 1/4 lingurita de firisoare de sofran
  • 2 catei de usturoi, tocati
  • 200 g orez pentru risotto
  • 100 ml vin alb, sec
  • 1 litru de fond de legume, clocotit
  • 50 g prosciutto, taiat fasiute subtiri
  • 12 creveti decorticati
  • 2-3 cubulete de unt
  • 25 g Parmesan, proaspat ras
  • 3 linguri de patrunjel proaspat, tocat
  • cativa carlionti de Parmesan, pentru servit
  • frunze de patrunjel, pentru ornat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto cu prosciutto si creveti:

Se pune orezul intr-o tigaie bine incinsa si se prajeste uscat 2-3 minute, la foc mare, amestecand continuu.


Se adauga in fondul clocotit sofranul si se amesteca.


Intre timp se incinge uleiul intr-o tigaie mare si adanca. Se face focul mic si se adauga ceapa. Se sareaza si se caleste 2-3 minute, pana ce incepe sa se faca translucida. Se adauga usturoi si se continua 1 minut, amestecand.


Se adauga orezul si se amesteca bine. Se mareste flacara si se gateste orezul amestecand fecvent, pana ce incepe sa se faca translucid. Se micsoreaza flacara, se adauga vinul si se amesteca permanent pana ce intreg lichidul este absorbit. Se adauga apoi cate 1 polonic cu fond clocotit, amestecand continuu pana ce acesta este absorbit. Dupa ce este absorbit, se adauga un nou polonic.


Atunci cand orezul este pe trei sferturi gatit, se adauga prosciutto si se continua pana ce orezul este fraged si cremos. Intreg procesul dureaza circa 20 de minute.


Se adauga patrunjelul si crevetii cu 2-3 minute inainte de final si se amesteca. Se adauga Parmesan ras si unt, se asezoneaza cu sare si piper si se amesteca din nou. Se acopera tigaia si se lasa sa stea 5 minute. Crevetii se vor gati datorita caldurii remanente din risotto.

Se serveste risotto-ul fierbinte, ornat cu frunze de patrunjel si carlionti de Parmesan.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu prosciutto si creveti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

MotanLaOale 1

06.12.2011, 16:52

-Miti- 1

06.12.2011, 20:01

ce cremos e, apetisant!

radu_popovici 1

07.12.2011, 21:03

Multumesc frumos tuturor. Ma bucur ca v-a placut reteta.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Spaghete cu fructe de mare