Risotto din orzo cu dovlecel copt, pesto si rucola

de Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume, 9 Dec 2018 | 2191 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa rosie
  • 1 catei de usturoi
  • 1 dovlecel
  • 2 rosii
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • 2 lingurite cu varf pesto alla genoveze
  • 30 grame rucola
  • ulei de masline
  • sare, piper
  • 180 grame orzo (sau alte paste mici)
  • 1 cub concentrat de pui/legume
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto din orzo cu dovlecel copt, pesto si rucola:

Ceapa se toaca marunt. Dovlecelul si rosiile se taie cuburi mici.

Rosiile se adauga intr-un bol impreuna cu sucul de lamaie, 1 lingura de ulei si 1/3 din cantitatea de ceapa si se amesteca bine. 

Se incalzeste putin ulei de masline intr-o cratita si se soteaza ceapa 3-4 minute pana devine transparenta. Se adauga usturoiul pisat si se mai lasa 1 minut. Se adauga orzo, se amesteca bine, apoi se adauga 400 de ml de apa fierbinte si cubul concentrat si se aduce la punctul de fierbere. Se reduce focul la minim si se lasa sa fiarba 10 minute pana cand orzo este gatit. Se mai adauga apa daca este nevoie. Se amesteca frecvent.

Intre timp, se incalzeste o tigaie la foc mediu, fara ulei si se adauga dovlecelul. Se gateste 7-8 minute pana se inmoaie si devine usor brun. 

Se adauga 2/3 din cantitatea de pesto si dovlecelul peste orzo si se amesteca bine. 

Se serveste imediat cu salata de rosii, frunze de rucola si restul de pesto. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto din orzo cu dovlecel copt, pesto si rucola" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de legume