Risotto din orzo cu dovlecel copt, pesto si rucola

de Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume, 9 Dec 2018 | 2117 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa rosie
  • 1 catei de usturoi
  • 1 dovlecel
  • 2 rosii
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • 2 lingurite cu varf pesto alla genoveze
  • 30 grame rucola
  • ulei de masline
  • sare, piper
  • 180 grame orzo (sau alte paste mici)
  • 1 cub concentrat de pui/legume
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto din orzo cu dovlecel copt, pesto si rucola:

Ceapa se toaca marunt. Dovlecelul si rosiile se taie cuburi mici.

Rosiile se adauga intr-un bol impreuna cu sucul de lamaie, 1 lingura de ulei si 1/3 din cantitatea de ceapa si se amesteca bine. 

Se incalzeste putin ulei de masline intr-o cratita si se soteaza ceapa 3-4 minute pana devine transparenta. Se adauga usturoiul pisat si se mai lasa 1 minut. Se adauga orzo, se amesteca bine, apoi se adauga 400 de ml de apa fierbinte si cubul concentrat si se aduce la punctul de fierbere. Se reduce focul la minim si se lasa sa fiarba 10 minute pana cand orzo este gatit. Se mai adauga apa daca este nevoie. Se amesteca frecvent.

Intre timp, se incalzeste o tigaie la foc mediu, fara ulei si se adauga dovlecelul. Se gateste 7-8 minute pana se inmoaie si devine usor brun. 

Se adauga 2/3 din cantitatea de pesto si dovlecelul peste orzo si se amesteca bine. 

Se serveste imediat cu salata de rosii, frunze de rucola si restul de pesto. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto din orzo cu dovlecel copt, pesto si rucola" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Iahnie de fasole