Rulada aperitiv cu crema de branza si sunca

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 6 Ian 2014 | 8032 vizualizari

 

Nu a fost in plan sa fie facuta de sarbatori, dar nu stiu cum a iesit:)) ....cu ceva oua ramase si branzeturi, sunculite...

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 2 oua + 2 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita praf de copt
  • pt umplutura:
  • 2 linguri smantana grasa
  • 50 gr branza cu mucegai albastru
  • 50 gr mascarpone
  • 50 gr pranza proaspata de la Delaco
  • sare si piper alb dupa gust
  • feliute subtiri de pulpa de porc de la Sergiana
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada aperitiv cu crema de branza si sunca:

Pt blat: eu am avut 2 albusuri ramase de la o prajitura asa ca le-am folosit pe astea impreuna cu alte 2 oua pt blat. Bateti albusurile spuma cu un praf de sare. Separat amestecati galbenusurile cu uleiul de masline si le adaugati peste albusurile batute spuma. Faina alba o amestecati cu praful de copt si o incorporati amestecand usor cu un tel cu ouale batute. Turnati aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si coaceti la cuptorul incalzit la 170 grade pt 10 minute. Scoateti aluatul din tava, si-l puneti pe un prosop curat de bucatarie, pe care l-ati umezit inainte. Faceti sul blatul si-l lasati sa se raceasca. 

Pt crema de branza: puneti smantana intr-o craticioara cu fundul dublu pe foc. Lasati sa se incalzeasca si adaugati branza cu musegai. Amestecati pana branza se dizolva, dar sa nu dea in clocot. Lasati sa se raceasca si adaugati si celelalte branzeturi. Condimentati cu sare si piper alb dupa gust. 

Pt asamblare: scoateti blatul din prosopul umed si-l puneti pe o folie alimentara. Deasupra puneti crema de branza, peste feliutele de pulpa de porc sau alte sunci ce aveti in frigider. Rulati si faceti sul blatul adunat in folie alimenatara. Dati la frigider si/sau 15 minute in congelator inainte de servire. Taiati rulada in felii groase de un deget si serviti cu muraturi. Noi am servit cu un cocktail de masline de la Lidl. Pofta buna!!

 

TIPS-URI

1

cand coaceti blatul, treceti hartia de copt prin jet de apa, o stoarceti de surplusul de apa si o intindeti mult mai usor in tava si se desprinde usor si de pe blat

2

pana in momentul cand umpleti blatul, acesta sa stea in prosopul umed, chiar si la frigider, sa nu se usuce blatul

RETETA IN IMAGINI

Rulada aperitiv cu crema de branza si sunca-0
Rulada aperitiv cu crema de branza si sunca-1
Rulada aperitiv cu crema de branza si sunca-2
Rulada aperitiv cu crema de branza si sunca-3
Rulada aperitiv cu crema de branza si sunca-4
Rulada aperitiv cu crema de branza si sunca-5
Rulada aperitiv cu crema de branza si sunca-6
Rulada aperitiv cu crema de branza si sunca-7
Rulada aperitiv cu crema de branza si sunca-8
Rulada aperitiv cu crema de branza si sunca-9
Rulada aperitiv cu crema de branza si sunca-10
Rulada aperitiv cu crema de branza si sunca-11
Rulada aperitiv cu crema de branza si sunca-12
Rulada aperitiv cu crema de branza si sunca-13
Rulada aperitiv cu crema de branza si sunca-14

COMENTARII (16)

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

06.01.2014, 18:53

grozava rulada

Rocsi

Rocsi 1

06.01.2014, 19:36

Super faina

diaconta

diaconta 1

07.01.2014, 09:53

Verisoara mea a facut o rulada asemenatoare si tare mult imi place,sper s-o prestez si eu in curand

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!