Rulada aperitiv cu spanac

de Constelatialeu in Aperitive / Garnituri, 29 Dec 2019 | 1594 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Oana. Eu am facut cantitate tripla, am sa scriu reteta pentru o singura rulada. Bunatati de Craciun.

 

INGREDIENTE

  • Pt. Rulada
  • 400 g spanac congelat
  • 3 galbenusuri
  • 250 g faina
  • 150 g smantana Pilos 20% grasime
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita praf de copt
  • sare si piper dupa gust
  • Umplutura
  • 100 g unt pilos 80% grasime
  • 200 g crema de branza
  • 100 g smantana Pilos 20% grasime
  • 1 ceapa rosie mica
  • 1/2 ardei capia
  • sare si piper
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada aperitiv cu spanac:

Lasam sa se dezghete spanacul, apoi il punem in blender impreuna cu galbenusurile, smantana, un pic de sare si blendam, nu foarte mult, cat s a se omogenizeze ingredientele. Transferam totul intr-un castron, potrivim de sare si piper, apoi adaugam faina cernuta amestecata cu bicarbonatul si praful de copt. Am tapetat tava de la cuptor cu hartie de copt, apoi am intins compozitia in tava. Cuptorul l-am preincalzit la 180 grade, am bagat tava la cuptor si am copt cca 15 min ( cuptor electric setare care are 2 linii paralele, acum nu stiu daca toate cuptoarele electrice sunt la fel), sa se rumeneasca frumos deasupra. Udam un servet pe care asezam foaia d erulada cu tot cu hartie d ecopt, o rulam cu grija in asa fel incat sa nu rulam inauntru si servetul ud, lasam cca 10 min, apoi derulam si scoatem hartia de copt, rulam la loc si lasam sa se raceasca bine.


Umplutura. Untul moale impreuna cu crema de branza si smantana le mixam pana obtinem o crema spumoasa. Ardeiul il taiem cubulete marunte, ceapa o taiem marunt si le incorporam in crema.


Asamblare. Intindem o folie alimentara asezam rulada si o derulam, intindem crema de branza si apoi rulam destul de strans. Imbracam rulada in folie alimentara si strangem la capete, apoi lasam la rece cateva ore , apoi putem sa o portionam cu ajutorul unui cutit bine ascutit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada aperitiv cu spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

dantes 1

03.01.2020, 11:27

Buna!

Rocsi 1

03.01.2020, 20:20

Sunt grozave ruladele aperitiv si se pot pregati in fel si chip!

MireMyrey 1

27.02.2020, 20:27

Frumoasa și cred că pe placul tău! Mie umplutura Oanei, pe care văd că ai preluat o întocmai, mi s a părut prea multa și prea grasă ( atâta unt și smântână...)

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

5202 puncte

Panacris

4841 puncte

Rocsi

4199 puncte

RODIMUR

3311 puncte

mirela0911

3310 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cartofi umpluti cu branza