Rulada aperitiv cu spanac

de Constelatialeu in Aperitive / Garnituri, 29 Dec 2019 | 6752 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Oana. Eu am facut cantitate tripla, am sa scriu reteta pentru o singura rulada. Bunatati de Craciun.

 

INGREDIENTE

  • Pt. Rulada
  • 400 g spanac congelat
  • 3 galbenusuri
  • 250 g faina
  • 150 g smantana Pilos 20% grasime
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita praf de copt
  • sare si piper dupa gust
  • Umplutura
  • 100 g unt pilos 80% grasime
  • 200 g crema de branza
  • 100 g smantana Pilos 20% grasime
  • 1 ceapa rosie mica
  • 1/2 ardei capia
  • sare si piper
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada aperitiv cu spanac:

Lasam sa se dezghete spanacul, apoi il punem in blender impreuna cu galbenusurile, smantana, un pic de sare si blendam, nu foarte mult, cat s a se omogenizeze ingredientele. Transferam totul intr-un castron, potrivim de sare si piper, apoi adaugam faina cernuta  amestecata cu bicarbonatul si praful de copt. Am tapetat tava de la cuptor cu hartie de copt, apoi am intins compozitia in tava. Cuptorul l-am preincalzit la 180 grade, am bagat tava la cuptor si am copt cca 15 min ( cuptor electric setare care are 2 linii paralele, acum nu stiu daca toate cuptoarele electrice sunt la fel), sa se rumeneasca frumos deasupra. Udam un servet pe care asezam foaia d erulada cu tot cu hartie d ecopt, o rulam cu grija in asa fel incat sa nu rulam inauntru si servetul ud, lasam cca 10 min, apoi derulam si scoatem hartia de copt, rulam la loc si lasam sa se raceasca bine.

Umplutura. Untul moale impreuna cu crema de branza si smantana le mixam pana obtinem o crema spumoasa. Ardeiul il taiem cubulete marunte, ceapa o taiem marunt si le incorporam in crema.

Asamblare. Intindem o folie alimentara asezam rulada si o derulam, intindem crema de branza si apoi rulam destul de strans. Imbracam rulada in folie alimentara si strangem la capete, apoi lasam la rece cateva ore , apoi putem sa o portionam cu ajutorul unui cutit bine ascutit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada aperitiv cu spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

dantes 1

03.01.2020, 11:27

Buna!

Rocsi 1

03.01.2020, 20:20

Sunt grozave ruladele aperitiv si se pot pregati in fel si chip!

MireMyrey 1

27.02.2020, 20:27

Frumoasa și cred că pe placul tău! Mie umplutura Oanei, pe care văd că ai preluat o întocmai, mi s a părut prea multa și prea grasă ( atâta unt și smântână...)

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sarmalute de post, cu ciuperci si pasat

de vasimur 4

ieri la 15:15

Prajitura de post cu mere

de Caty 2

ieri la 12:23

Reteta de biban proaspat, cu ardei la cuptor

pe 21.11 la 20:20

Reteta de mancare de post din cuburi de soia

de Caty 2

pe 21.11 la 15:58

TOP
utilizatori

oanapl

2391 puncte

Rocsi

1947 puncte

mirela0911

1318 puncte

Catalina L

1295 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dovlecei grecesti