Rulada cu telemea si cascavea

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 4 Sep 2015 | 3315 vizualizari

 

E asa de buna alaturi de un pahar cu lapte sau iaurt, perfecta la micul dejun sau cina!
P.s.: Cleme, mersi pt cascavea. M-am servit si eu din ea la Sighisoara. I-a dat un gust tare bun ruladei.

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina
  • 1 lgt sare
  • 100 ml lapte
  • 20g drojdie proaspata
  • 1 lgt zahar
  • 2 lg faina
  • 50 ml ulei
  • 1 ou mare
  • lapte cat cuprinde
  • 175 g crema telemea
  • 2 lg urda
  • 1 galbenus
  • 150 g cascavea
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu telemea si cascavea:

Se incalzeste usor 100 ml lapte, se adauga zaharul, 2 lg faina si drojdia zdrobita. Se amesteca bine apoi se lasa sa creasca.

Faina se cerne intr-un bol, se amesteca cu sarea, se face in mijloc o adancitura in care se toarna maiaua, oul batut bine, uleiul si se amesteca cu ajutorul unei linguri. In functie de cat necesita aluatul, se mai incalzeste lapte si se toarna cate putin. Se rastoarna totul pe masa de lucru si se framanta pana se obtine un aluat elastic, moale, dar nelipicios. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Intre timp se amesteca crema de telemea cu cele doua linguri de urda, zdrobita in prealabil, si galbenusul. Se omogenizeaza bine. Sare se adauga doar daca este necesar, crema de telemea fiind sarata.

Se intinde aluatul intr-o foaie dreptunghiulara cu o grosime de cca 0.5 cm. Se unge foaia cu crema de telemea iar deasupra se rade 100 g cascavea. Se ruleaza cat se poate de strans si se aseaza in tava cuptorului tapetata cu hartie de copt. 

Se rade deasupra restul de cascavea si se da la cuptor la 180 de grade. Cand s-a rumenit frumos deasupra se scoate si se lasa sa se raceasca putin dupa care se serveste.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate prepara si fara cascavea.

2

Se pot pregati doua rulade si se coc in tavi de chec.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu telemea si cascavea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe pufoase cu cacao și ciocolată albă -  Rețeta perfectă pentru un desert delicios

pe 07.10 la 10:35

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1149 puncte

oanapl

1031 puncte

mirela0911

1000 puncte

Ela68

1000 puncte

Retete_gustoase

450 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi noi aromati cu branza rasa