Rulada din piept de porc

de simona72 in Porc, 6 Mar 2014 | 3678 vizualizari

 

Este o friptura pentru masa de pranz, extrem de simplu de facut , dar super delicioasa. Carnea este foarte frageda, suculenta, cu o crusta crocanta de soric deasupra care cu o singura miscare se da jos foarte simplu...

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata piept de porc de aproximativ 1,5kg
  • 1 cana vin alb dulce
  • 1 cana apa
  • sare roz de Himalaya
  • condimente cu piper Sichuan pt friptura(de la Lidl)
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada din piept de porc:

Bucata de carne se spala, se curata soricul cu lama unui cutit, se usuca cu hartie absorbanta. Se condimenteaza pe toate partile cu sare si piper. Se ruleaza bucata de carne si se leaga cu ata de bucatarie. Se pune intr-un vas termorezistent, se adauga apa si vinul. Se da la cuptorul incins la 150-160 grade pt 2 ore si 30 minute. Se scoate carnea pe un fund de lemn, se indeparteaza ata, se feliaza(ATENTIE!! soricul este tare si veti avea nevoie de un cutit foarte bine ascutit, daca doriti sa taiati feliile cu tot cu soric). Se serveste cu garnitura si muraturile preferate. Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

temperatura focului sa nu depaseasca 160 grade, carnea trebuie facuta la foc moale pe o perioada mai mare

2

daca intampinati greutati la felierea carnii cu tot cu soric, indepartati soricul, este ca o crusta, apoi feliati

3

zeama lasata in nici un caz nu se arunca, are o savoare deosebita si se foloseste in loc de sos alaturi de friptura

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada din piept de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

laura_n 1

07.03.2014, 15:31

auuu, cum arataa!

alilianaa 1

08.03.2014, 19:04

ce bine arata!

dantes 1

29.12.2015, 06:23

Buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

6684 puncte

Rocsi

5253 puncte

MotanLaOale

5030 puncte

oanapl

4512 puncte

katty

4324 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort din biscuiti, de post

de RODIMUR 7

la 13:57

Prajitura inteligenta cu ciocolata

ieri la 20:53

Chifle pufoase

ieri la 20:35

Chiftelute cu ceapa rosie in sos de maioneza si smantana

ieri la 19:28

RETETA RECOMANDATA
Friptura rosie de porc la cuptor