Ruladă tricoloră a la Sidy

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 24 Ian 2015 | 6791 vizualizari

 

De mult timp mă bântuie acest aperitiv deosebit. Dar am avut o mică :D, reticență, față de rulade:D Ei, uite că acum mi-am învins teama și sigur voi reveni cu fel de fel de rulade. Să revenim, Sidonia Toncea, mi-a trimis o provocare: Weekend cu spor;) în parada blogurilor culinare;) Sunt cam la început în blogăreală, dar am zis hai să încerc și asta. Zis și făcut, Zmeii din dotare aveau câte ceva de făcut, așa că m-am distrat cu bunăciunea asta ;) http://sidyskitchen.blogspot.ro/2012/06/rulada-aperitiv-tricolora.html

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluatul portocaliu:
  • ouă 2 bucăți,
  • ulei de floarea soarelui 2 linguri,
  • smântână 1 lingură,
  • făină albă de grâu 2 linguri,
  • praf de copt cu șofran de la Dr. Oetker 1/3 linguriță,
  • cremă de gulyaș dulce 2 linguri,
  • sare iodată 2 g.
  • Pentru aluatul galben:
  • ouă 2 bucăți,
  • ulei de floarea soarelui 2 linguri,
  • smântână 1 lingură,
  • făină albă de grâu 2 linguri,
  • praf de copt cu șofran de la Dr. Oetker 1/3 linguriță,
  • cașacaval Dalia ras 2-3 linguri,
  • sare iodată 2 g.
  • Pentru aluatul verde:
  • ouă 2 bucăți,
  • ulei de floarea soarelui 2 linguri,
  • smântână 1 lingură,
  • făină albă de grâu 2 linguri,
  • praf de copt cu șofran de la Dr. Oetker 1/3 linguriță,
  • piure de spanac 2-3 linguri,
  • sare iodată 2 g.
  • Pentru umplutură:
  • brânză de vaci Pilos 300 g,
  • Smântână Pilos 3 linguri,
  • Cașcaval Dalia ras 2-3 linguri,
  • Sare iodată,
  • Ceapă chives 2-3 linguri,
  • Mărar proaspăt 2-3 fire.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ruladă tricoloră a la Sidy:

Cele trei aluaturi se prepară separat, dar în același timp. În trei vase diferite se separă ouăle, gălbenușurile se vor pune în vasul mixerului. De data asta am ușurat un pic modul de preparare și cele 6 albușuri au fost bătute deodată cu puțină sare și un strop de oțet.

În fiecare bol se adaugă, uleiul, făina, smântâna și ingredientul ce va colora blatul. După ce s-au omogenizat ingredientele se adaugă albușul bătut în cantități egale, amestecându-se ușor până ce se înglobează toate ingredientele. Tava de aragaz se tapetează cu foaie de copt. Cele trei aluaturi se pun în poș-uri diferite, dar mai simplu le-am pus în pungi, cărora le-am tăiat colțul. Apoi se începe montarea ruladei, în funcție de gustul dvs artistic ;) alternând culorile ;) Apoi se pune la copt în cuptorul preîncins la 180 grade, cca 25-30 de minute.

După ce rulada a trecut testul scobitorii, se scoate din cuptor și se răstoarnă peste un șervet de bucătărie umed și se începe rularea împreună cu prosopul lăsându-se la rece. Între timp brânza de vaci, se amestecă cu, cașcavalul ras, smântâna, ceapa chives și mărarul tocat mărunt, până ce se înglobează toate ingredientele.

 După ce rulada s-a răcit, se desface ușor, apoi se umple cu crema de brânză, se rulează din nou, se pune  în folie alimentară și se lasă la rece cca. 4 ore înainte de servire sau cel mai bine până a doua zi  ;)

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ruladă tricoloră a la Sidy" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Garnitura de cartofi cu sos de ciuperci la cuptor