Rulouri cu crema de vanilie

de Criss in Prajituri, 27 Mai 2015 | 14835 vizualizari

 

Azi va propun un desert simplu si rapid , acum ca bebelusa ma solicita la maxim si nu prea am timp de stat in bucatarie. Aluat foietaj taiat fasii si rulat pe niste forme conice si crema de vanilie.

 

INGREDIENTE

  • 400 g aluat foietaj 
  • Crema: 
  • 4 oua
  • 180 g zahar
  • 500 ml lapte
  • 80 g faina
  • 2 plicuri zahar vanilat sau 1 pastaie de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri cu crema de vanilie:

Foietajul se taie in fasii cam de grosimea unui deget si se ruleaza pe formele unse cu putin ulei. Se coc rulourile aproximativ 25 minute pana cand incep sa devina usor aurii. Se desprind apoi cu grija (sunt destul de fragile) si se lasa sa se raceasca. 

Pentru crema, se pune laptele la fiert cu pastaia de vanilie . Ouale se bat cu zaharul si faina pana se spumeaza. Se toarna laptele fierbinte peste oua, se amesteca bine, apoi se fierbe crema pana se ingroasa ca o budinca. Crema se lasa sa se raceasca, apoi se pune intr-un posh si se umplu rulourile. Se pun apoi in frigider 2 ore, dupa care se pudreaza cu zahar si se servesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Gherca Daniela 1

27.05.2015, 15:51

ce frumoase sunt!

Rocsi 1

27.05.2015, 19:26

Le ador!

Criss 1

28.05.2015, 08:44

Multumesc mult dragelor. Ma bucur ca va place. E un desert rapid si delicios.

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert eclere cu ciocolata