Cuburi cu lapte si ciocolata

de Lavinia in Prajituri, 27 Feb 2014 | 9936 vizualizari

 

Moi,pufoase,cremoase ...Intr-un cuvant ...Delicioase :x

 

INGREDIENTE

  • Foi:(ingredientele sunt pentru 1 foaie)
  • 2 oua
  • 2 linguri de zahar
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri faina
  • 1 lingurita cacao
  • 1 lingurita amidon
  • 1 vf lingurita praf de copt
  • Crema:
  • 150 g unt
  • 40 g amidon
  • 2 linguri faina
  • 650 ml lapte
  • 125 g zahar
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • Straturile de ciocolata:
  • 110 g ciocolata
  • 7 linguri frisca lichida
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata
  • 3-4 linguri frisca lichida
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuburi cu lapte si ciocolata:

Pentru foile de pandispan mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga treptat zaharul si mixeaza 2-3 minute pana obtii o bezea tare. Adauga uleiul si galbenusurile si amesteca usor. Amesteca amidonul ,faina,praful de copt si cacaua si cerne-le de 2 ori. Adauga mixul uscat peste albusurile spuma amestecand usor cu o spatula pentru a nu se lasa compozitia. Tapeteaza o tava patrata(24 cm) cu folie sau hartie de copt si coace foaia de pandispan in cuptorul preincalzit timp de 10-12 minute.(testul scobitorii)


Procedeaza la fel si cu celalalte doua foi apoi lasa-le la racit.(la final avem nevoie de 3 foi)


Pentru crema pune untul la topit intr-o craticioara. Cand este topit adauga faina amestecata cu amdionul si amesteca energic cu un tel timp de 2-3 minute. Adauga laptele in fir subtire amestecand bine pentru a desface cocoloasele. Lasa crema pe foc mic amestecand continuu pana se ingroasa. Ia de pe foc adauga un praf de sare,zaharul si zaharul vanilat si amesteca bine pana se topeste zaharul. Lasa crema sa se racoreasca putin apoi pune-o intr-un bol si mixeaza 5-6 minute la viteza maxima.Va deveni foarte cremoasa si elastica. Lasa apoi crema la racit .(inainte de a o intinde pe prajitura am mai mixat-o cateva secunde)


Pe o tava pune prima foaie si unge-o cu 1/3 din crema. Topeste ciocolata cu frisca lichida si pune 1/2 din glazura peste crema de lapte. Pune a doua foaie,iar crema si restul de ciocolata topita. Acopera cu ultima foaie si restul de crema.


Da prajitura la rece peste noapte. Cu ajutorul unui cutit bine ascutit si trecut prin apa fierbinte de fiecare data indeparteaza marginile apoi taie prajitura in cuburi potrivite.(mie mi-au iesit 16 cuburi) Topeste ciocolata cu frisca si pune pe fiecare cub cate 1 lingurita de glazura. Da iar la rece pana se intareste ciocolata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cuburi cu lapte si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

Lavinia 1

28.02.2014, 14:22

va multumesc din suflet pentru aprecieri

Danutza6 1

01.03.2014, 11:15

Am incercat si eu reteta si a iesit foarte buna , imi place mult . spor la munca in continuare felicitari

Lavinia 1

03.03.2014, 10:00

Multumesc mult

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Varza calita
  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata de boeuf

de Oana 9

la 17:41

Aperitiv midinette cu pui si salata de cruditati

de Oana 9

la 16:58

Aperitiv mini-tarte cu crema de branza si rosii cherry

de Oana 9

la 16:51

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "After eight"