Rulouri cu mar si stafide

de adasev12 in Dulciuri, 21 Mai 2013 | 2004 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g foi de placinta
  • 1 kg mere
  • 150 g stafide
  • 5-6 lg de zahar
  • zahar pudra
  • scortisoara

pt sirop:

  • 700 ml apa
  • 200 g zahar
  • 1 esenta rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri cu mar si stafide:

Foile se lasa la temperatura  camerei sa se decongeleze, apoi se intind si se taie in trei pe lungime.

Merele se curata si se dau pe razatoare, apoi se pun la calit cu zaharul, stafidele si o lg-ita scortisoara. se lasa pana se inmoaie, nu mai mult.

Din fasiile de placinta se iau cate doua foite, pe care se pune o lingura  de mar, se ruleaza si se pun in tava unsa si infainata sau captusita cu foaie de copt.

Se ruleaza toate foile, se aseaza in tava si se coc la 180 g pana se rumenesc frumos,

Intre timp se face un sirop din apa si zahar, se lasa sa se racoreasca apoi se adauga o esenta de rom si se toarna in tava peste rulouri.

Se lasa daca e posibil asa pana dimineata.

Se scot apoi rulourile si se pudreaza din belsug cu zahar amestecat cu o  lg-ita scortisoara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri cu mar si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

simona72 1

21.05.2013, 11:17

adasev12 1

21.05.2013, 11:37

servesc pe toata lumea , cu placere

_Alina_ 1

21.05.2013, 13:50

COMENTEAZA

CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

6561 puncte

oanapl

6117 puncte

Constelatialeu

4978 puncte

Rocsi

4139 puncte

Ksenya

3107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort 53 ( ciocolatos )

pe 21.10 la 23:02

Ciorba de vitel la crock-pot

pe 21.10 la 22:34

Salată de legume cu sos de muștar

pe 21.10 la 20:39

Chiftele de orez cu piept de pui

de Adi 4

pe 21.10 la 18:22

Salata ruseasca  de gogonele verzi la borcan  (la rece)

de Ksenya 5

pe 21.10 la 13:32

RETETA RECOMANDATA
Chec cu portocale