Rulouri cu mar si stafide

de adasev12 in Dulciuri, 21 Mai 2013 | 1481 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g foi de placinta
  • 1 kg mere
  • 150 g stafide
  • 5-6 lg de zahar
  • zahar pudra
  • scortisoara

pt sirop:

  • 700 ml apa
  • 200 g zahar
  • 1 esenta rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri cu mar si stafide:

Foile se lasa la temperatura camerei sa se decongeleze, apoi se intind si se taie in trei pe lungime.


Merele se curata si se dau pe razatoare, apoi se pun la calit cu zaharul, stafidele si o lg-ita scortisoara. se lasa pana se inmoaie, nu mai mult.


Din fasiile de placinta se iau cate doua foite, pe care se pune o lingura de mar, se ruleaza si se pun in tava unsa si infainata sau captusita cu foaie de copt.


Se ruleaza toate foile, se aseaza in tava si se coc la 180 g pana se rumenesc frumos,


Intre timp se face un sirop din apa si zahar, se lasa sa se racoreasca apoi se adauga o esenta de rom si se toarna in tava peste rulouri.


Se lasa daca e posibil asa pana dimineata.


Se scot apoi rulourile si se pudreaza din belsug cu zahar amestecat cu o lg-ita scortisoara.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri cu mar si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (8)

simona72 1

21.05.2013, 11:17

adasev12 1

21.05.2013, 11:37

servesc pe toata lumea , cu placere

_Alina_ 1

21.05.2013, 13:50

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura dungata
  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

RETETA RECOMANDATA
Desert cuib cu oua