Rulouri de pui cu sos de ciuperci

de xana in Pui, 3 Mai 2018 | 5450 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru rulouri:
  • 3 bucati piept de pui
  • 3 felii subtiri de sunca
  • 6 felii subtiri de cascaval
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 de lingurita paprika
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • sucul de la 1/2 de lamaie
  • 1/2 lingurita oregano uscat
  • Pentru sos:
  • 100 gr ciuperci din conserva (proaspete ar fi fost si mai bun)
  • 1 lingura margarina
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingura faina
  • 160 ml lapte
  • 1 catel de usturoi
  • sare
  • piper
  • ceapa verde(optional)
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri de pui cu sos de ciuperci:

Taiem pieptul de pui in felii, apoi le batem cu ciocanul de snitele in asa fel in cat sa ramana cat mai intregi si subtiri.

Facem o pasta dintr-un catel de usturoi, paprica, sare, piper si o lingura de ulei de masline si ungem cu aceasta feliile de pui pe ambele parti. Taiem al doilea catel de usturoi felii si il amestecam cu sucul de lamaie, oregano si o lingura de ulei de masline.

Suprapunem cate 2 felii de piept de pui pentru a obtine o suprafata mai mare peste care asezam cate o felie de sunca si doua de cascaval. Rulam cu grija si prindem capetele si mijlocul cu scobitori.

Intr-o tigaie cu putin ulei de masline rumenim rulourile pe toate partile. Le punem apoi intr-o tava si le ungem cu putin din amestecul de oregano apoi le dam la cuptorul preincalzit la 200º C, pentru 15 minute. Cam pe la jumatatea timpului le mai ungem o data cu amestecul de oregano.

Intre timp pregatim sosul punand pe foc o craticioara cu fundul gros impreuna cu o lingura de ulei de masline si ciupercile feliate. Le calim putin, apoi adaugam un catel de usturoi taiat marunt si mai lasam cateva secunde la calit. Punem apoi margarina, iar cand incepe sa se topeasca adaugam faina. Amestecam bine timp de un minut cu ajutorul unui tel pentru ca faina sa nu formeze cocoloase si sa se omogenizeze cu margarina dupa care adaugam laptele si amestecam in continuare. Punem sare si piper dupa gust si lasam pe foc timp de 2-3 minute pana sosul se ingroasa, dar nu mult. Daca sosul este prea gros, se mai adauga lapte.

Scoatem rulourile pe farfuria de servit si le acoperim cu sosul de ciuperci si ceapa verde taiata marunt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri de pui cu sos de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu dulceață de morcovi - Desert delicios la pahar

ieri la 08:56

Ceesecake fara coacere

de Caty 2

ieri la 05:45

Chec cu banane reteta gustoasa de banana bread

pe 11.05 la 10:37

Mic dejun cu ouă turcești - Un deliciu culinar irezistibil de gustos și rapid

pe 11.05 la 08:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Orez cremos cu piept de pui in sos