Rulouri de vinete umplute cu ricotta

de mirela0911 in Mancaruri de legume, 13 Aug 2017 | 4533 vizualizari

 

E vara si cele mai la moda legume sunt vinetele si dovleceii, pe care le gatim in fel si chip, asa cum este si reteta de fata!

 

INGREDIENTE

  • 1 buc vanata mare
  • sare roz de Himalaya
  • piper mozaic proaspat rasnit
  • verdeturi de Provence
  • 250 g ricotta
  • sare roz de Himalaya
  • piper proaspat rasnit
  • 50 g cascaval Delaco
  • 3 catei de usturoi
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 200 g sos de rosii cu busuioc
  • 50 g cascaval Delaco
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri de vinete umplute cu ricotta:

Se spala vanata, se sterge cu un prosop si i se taie capatul cu codita. Se taie apoi pe lungime 8 felii de 3-4 mm grosime. Se tapeteaza tava cuptorului cu hartie de copt si se asaza feliile de vinete. Se presara sare si piper apoi verdeturile de provence. Se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 20 de minute.

In acest timp, se pregateste umplutura. Intr-o farfurie, se pune ricotta, cascavalul dat pe razatoarea cu gauri mici, patrunjelul verde tocat si usturoiul taiat marunt. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se omogenizeaza bine compozitia. 
Se pregateste un vas din ceramica. Se pune pe fundul vasului o parte din sosul de rosii (din comert sau preparat in casa).

Se scoate din cuptor tava cu feliile de vinete. Se ia fiecare felie, se pun cate doua lingurite din compozitie si se intinde pe toata suprafata feliei. Se ruleaza si se asaza in tava peste sosul de rosii.

Cand sunt gata rulate toate feliile, se ung deasupra cu cate o lingurita din sos si se presara cascaval dat pe razatoarea cu gauri mici.

Se da la cuptor pentru cca. 30 de minute.

Se servesc garnisite cu frunze de busuioc.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Ricotta se poate inlocui cu urda.

2

Feliile de vinete sa nu fie foarte groase pentru a se putea rula.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri de vinete umplute cu ricotta" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Frigarui cu telemea de oaie si legume