"Sahlab"

de Mihaela11_jo in Bauturi, 26 Oct 2012 | 5579 vizualizari

 

“Sahlab” sau “salep” este o faina obtinuta din tuberculii uscati ai orhideelor Orchis mascula si Orchis militaris .
Acesti tuberculi contin o substanta asemanatoare amidonului folosita la prepararea unor bauturi si deserturi in lumea araba, Turcia,Grecia,dar si in Anglia secolelor al 17-lea si 18-lea.
Bautura “sahlab” este foarte populara in Egipt in zilele reci de iarna cand se consuma calda atat in cafenele , dar si acasa ; in Turcia inghetata “dondurma” este o delicatesa a sezonului cald.
In antichitate a fost socotita un afrodisiac.

 

INGREDIENTE

  • 4 cani de lapte
  • 1 si ½ linguri de sahlab
  • 3 linguri de zahar( sau dupa gust)
  • 2 lingurite de apa de roze sau de flori de portocal(optional)
  • fistic (optional)
  • nuca(optional)
  • fulgi de nuca de cocos(optional)
  • scortisoara macinata(optional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Sahlab":

Se dizolva faina de sahlab in cateva linguri de lapte si se adauga la restul de lapte cand incepe sa fiarba.

Se amesteca incontinuu pentru a nu se forma cocoloase si se fierbe la foc mic pana incepe sa se ingroase.

Se adauga zaharul si optional apa de roze sau de flori de portocal.

Se toarna in cani si se servete cald presarat dupa preferinta cu fistic sau nuca zdrobite, fulgi de nuca de cocos sau scortisoara macinata.

Este o bautura foarte aromata minunata in zilele reci de iarna in fata televizorului.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra ""Sahlab"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Sarah_Key 1

16.09.2013, 23:15

Unde ai gasit aceasta faina de sahlab si cu ce ai inlocuit-o, daca a fost cazul? Se gaseste in magazinele obisnuite?

Mihaela11_jo 1

17.09.2013, 00:27

Draga Sarah, eu traiesc in Iordania si la noi se gaseste sahlab in supermarketuri;nu se poate inlocui cu altceva deoarece este ingredientul principal care da aroma specifica bauturii.
O seara buna!

Rahela Velicu 1

13.06.2021, 13:55

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura  de post cu gem de prune si miez de nuca

de Caty 1

la 09:57

Supa de rosii cu galusti din gris

de Caty 1

pe 11.08 la 13:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

2298 puncte

Panacris

1712 puncte

Constelatialeu

1155 puncte

 Merisor

1000 puncte

abstract01

974 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vin fiert