Salam de biscuiti Chorizo in pergament

de amalia01 in Prajituri, 21 Dec 2016 | 587 vizualizari

 

La noi in bucatarie, nu exista Craciun fara "salam de biscuiti", adorat de cei mici deopotriva cu cei mari. Este o reteta versatila, insa noua cel mai mult si mai mult, ne place simplu.Dar intotdeauna exista loc pentru acel "ceva".
 
"Bunatati pentru colindatori"

 

INGREDIENTE

  • 500 g biscuiti simpli
  • 200 g margarina Rama
  • 200 ml apa
  • 3 lg cacao neagra Dr. Oetker
  • 400 g zahar Green Sugar
  • 1 lgt esenta de rom Dr. Oetker
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti Chorizo in pergament:

Biscuitii ii sfarami cu mana, astfel incat sa mai ramana si bucati printre ei ( ca doar nu facem parizer!).


Pui la fiert apa cu zaharul Green Sugar timp de 5 minute, pana cand se leaga siropul (curge in fir, nu picatura).


Adaugi cacaua, margarina si esenta de rom si omogenizezi, lasand la foc mic.


Stingi focul si adaugi biscuitii.


Asezi compozitia obtinuta pe hartie de copt si il rulezi frumos, dandu-i forma unui salam. Legi totul cu o sfoara pentru un efect "uau" si dai la rece pentru 2-3 ore.


Il servesti taiat felii.


 

TIPS-URI

1

BISCUITI

2

Craciun

3

desert

4

Tips&Tricks: eu foloseam inainte cacao normala si zahar, dar cacaoa neagra in combinatie cu gustul delicat al zaharului din stevie ii da o savoare aparte . Este cam ca si cum ai manca o felie de Chorizo dupa un salam no name.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiti Chorizo in pergament" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

kytz 1

22.12.2016, 08:37

Ce bine mi-ar prinde acum 2 feliute la ! Nu stiam de ce se numeste si "chorizo" (asta a fost termenul care m-a facut sa deschid reteta ta, crezand ca e ceva picant) dar am citit in comentarii!

Gherca Daniela 1

26.12.2016, 17:02

diaconta 1

29.12.2016, 21:06

sa stii ca si pe mine ma batea gandul sa fac salam de bicuiti de Craciun,dar incet incet am tot scurtat lista )))

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Amandine