Salam de biscuiti cu nuca si stafide - de post

de alinutzika in Mancaruri de post, 9 Dec 2011 | 4852 vizualizari

 

Un dulce rapid, gustos si aspectuos.... L-am pregatit pentru cercul pedagogic care a avut loc de curand la noi in scoala.

 

INGREDIENTE

  • 400 g biscuiti simpli
  • 250 g margarina, 
  • 150 g zahar, 
  • 300 g nuci prajite si taiate bucatele mai mari,
  • 4 linguri de cacao,
  • 2 linguri zeama de lamaie, 
  • 1 lingura coaja de lamaie/portocala,
  • 1 lingura rom, 
  • 100 g stafide
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti cu nuca si stafide - de post:

Se pune intr-un vas o cana mica de apa + zaharul , pe foc. Se fierb putin impreuna cu zeama de lamaie si apoi se adauga cacaoa. Se incorporeaza si margarina. Se ia de pe foc si se adauga mirodeniile, apoi biscuitii, sfaramati mai grosier, stafidele si nuca . Se rupe o bucata de folie alimentara de 40-50 de cm si se intinde pe masa. Se poate tapeta cu nuca de cocos. Se rastoarna compozitia pe folie, se ruleaza si se modeleaza prajitura de forma si grosimea unui baton de salam. Din compozitie puteti forma doua batoane de salam. Se da prajitura la rece.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiti cu nuca si stafide - de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

MotanLaOale 1

09.12.2011, 21:01

MIUTA 1

09.12.2011, 21:04

Foarte bun

alinutzika 1

09.12.2011, 22:57

va multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti (de post)