Salam de biscuiti reteta cu nuca si stafide - de post

de alinutzika in Mancaruri de post, 9 Dec 2011 | 5015 vizualizari

 

Salam de biscuiti reteta
Un dulce rapid, gustos si aspectuos.... L-am pregatit pentru cercul pedagogic care a avut loc de curand la noi in scoala.

 

INGREDIENTE

  • Salam de biscuiti reteta
  • 400 g biscuiti simpli
  • 250 g margarina, 
  • 150 g zahar, 
  • 300 g nuci prajite si taiate bucatele mai mari,
  • 4 linguri de cacao,
  • 2 linguri zeama de lamaie, 
  • 1 lingura coaja de lamaie/portocala,
  • 1 lingura rom, 
  • 100 g stafide
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti reteta cu nuca si stafide - de post:

Salam de biscuiti reteta


Se pune intr-un vas o cana mica de apa + zaharul , pe foc. Se fierb putin impreuna cu zeama de lamaie si apoi se adauga cacaoa. Se incorporeaza si margarina. Se ia de pe foc si se adauga mirodeniile, apoi biscuitii, sfaramati mai grosier, stafidele si nuca . Se rupe o bucata de folie alimentara de 40-50 de cm si se intinde pe masa. Se poate tapeta cu nuca de cocos. Se rastoarna compozitia pe folie, se ruleaza si se modeleaza prajitura de forma si grosimea unui baton de salam. Din compozitie puteti forma doua batoane de salam. Se da prajitura la rece.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiti reteta cu nuca si stafide - de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

MotanLaOale 1

09.12.2011, 21:01

MIUTA 1

09.12.2011, 21:04

Foarte bun

alinutzika 1

09.12.2011, 22:57

va multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

9900 puncte

RODIMUR

9020 puncte

 merisor

6430 puncte

Rocsi

6050 puncte

Constelatialeu

6010 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lipie cu legume
  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata de cartofi

de xana 5

ieri la 16:02

Desert prajitura cu foi de napolitana, caramel si nuca

de Oana 9

ieri la 14:00

Napolitane de post

de xana 5

ieri la 13:15

Tarta cu ciocolata si blat din granola

ieri la 10:15

Tortulet de biscuiti

de GeorgiG 5

pe 20.02 la 21:59

RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti reteta (de post)