Salam de biscuiti ( de post )

de Ina in Dulciuri, 10 Iul 2011 | 15386 vizualizari

 

Un desert ce te scoate din incurcatura in zilele de post

 

INGREDIENTE

  • 800 g biscuiti populari
  • 400 g rahat taiat cubulete mai mari 
  • 100 g stafide
  • 1 pachet margarina
  • 6 - 8linguri de caco
  • 6 linguri de zahar
  • 2 fiole esenta de rom
  • 200 ml apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti ( de post ):

  Intr-o oala punem la fiert, la foc mic : apa, zaharul , stafidele si cacaoa. Cand dau in clocot, adaugam rahatul taiat cuburi marisoare. Mai lasam 2-3 clocote si  oprim focul.  Lasam putin la racit, apoi topim in sosul obtinut un pachet de margarina. Adaugam si cele 2 fiole cu esenta de rom  si amestecam.

  Biscuitii se rup in maini sau se zdrobesc cu sucitorul, avand grija sa nu fie bucatile prea mici.   Adaugam peste ei sosul cu rahat si mestecam energic, pana ce tot sosul este absorbit de biscuiti.  La nevoie se mai adauga sirop de zahar si cacao. ( Eu nu mai pun, pentru ca nu-mi place sa fie prea gelatinos, imi place mai uscat, sa simt mai bine biscuitii :D ) 

  Pe o folie alimentara presaram  un strat  de nuca de cocos .  Formam cu mana suluri de salam de biscuiti  pe care le tavalim prin  nuca de cocos, apoi le asezam pe folia presarata, la randul ei, cu cocos, si impachetam . Lasam la rece cel putin 2 ore, apoi feliem si servim.

 

TIPS-URI

1

La fiert, rahatul se va topi partial , de aceea nu e bine sa-l taiati in bucati prea mici  pentru ca nu va mai fi vizibil in prajitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiti ( de post )" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

Micutza Luana 1

19.03.2013, 18:48

Bya Ralu 1

21.08.2013, 09:36

bun

babi5 1

21.08.2013, 12:29

Bun tare

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!