Salam de biscuiti ( de post )

de Ina in Dulciuri, 10 Iul 2011 | 15781 vizualizari

 

Un desert ce te scoate din incurcatura in zilele de post

 

INGREDIENTE

  • 800 g biscuiti populari
  • 400 g rahat taiat cubulete mai mari 
  • 100 g stafide
  • 1 pachet margarina
  • 6 - 8linguri de caco
  • 6 linguri de zahar
  • 2 fiole esenta de rom
  • 200 ml apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti ( de post ):

Intr-o oala punem la fiert, la foc mic : apa, zaharul , stafidele si cacaoa. Cand dau in clocot, adaugam rahatul taiat cuburi marisoare. Mai lasam 2-3 clocote si oprim focul. Lasam putin la racit, apoi topim in sosul obtinut un pachet de margarina. Adaugam si cele 2 fiole cu esenta de rom si amestecam.


Biscuitii se rup in maini sau se zdrobesc cu sucitorul, avand grija sa nu fie bucatile prea mici. Adaugam peste ei sosul cu rahat si mestecam energic, pana ce tot sosul este absorbit de biscuiti. La nevoie se mai adauga sirop de zahar si cacao. ( Eu nu mai pun, pentru ca nu-mi place sa fie prea gelatinos, imi place mai uscat, sa simt mai bine biscuitii :D )


Pe o folie alimentara presaram un strat de nuca de cocos . Formam cu mana suluri de salam de biscuiti pe care le tavalim prin nuca de cocos, apoi le asezam pe folia presarata, la randul ei, cu cocos, si impachetam . Lasam la rece cel putin 2 ore, apoi feliem si servim.

 

TIPS-URI

1

La fiert, rahatul se va topi partial , de aceea nu e bine sa-l taiati in bucati prea mici  pentru ca nu va mai fi vizibil in prajitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiti ( de post )" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

Micutza Luana 1

19.03.2013, 18:48

Bya Ralu 1

21.08.2013, 09:36

bun

babi5 1

21.08.2013, 12:29

Bun tare

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti fragezi pentru micul dejun