Salam de biscuiti reteta ( de post )

de Ina in Dulciuri, 10 Iul 2011 | 17089 vizualizari

 

Salam de biscuiti reteta
Un desert ce te scoate din incurcatura in zilele de post

 

INGREDIENTE

  • Salam de biscuiti reteta
  • 800 g biscuiti populari
  • 400 g rahat taiat cubulete mai mari 
  • 100 g stafide
  • 1 pachet margarina
  • 6 - 8linguri de caco
  • 6 linguri de zahar
  • 2 fiole esenta de rom
  • 200 ml apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti reteta ( de post ):

Salam de biscuiti reteta


Intr-o oala punem la fiert, la foc mic : apa, zaharul , stafidele si cacaoa. Cand dau in clocot, adaugam rahatul taiat cuburi marisoare. Mai lasam 2-3 clocote si oprim focul. Lasam putin la racit, apoi topim in sosul obtinut un pachet de margarina. Adaugam si cele 2 fiole cu esenta de rom si amestecam.


Biscuitii se rup in maini sau se zdrobesc cu sucitorul, avand grija sa nu fie bucatile prea mici. Adaugam peste ei sosul cu rahat si mestecam energic, pana ce tot sosul este absorbit de biscuiti. La nevoie se mai adauga sirop de zahar si cacao. ( Eu nu mai pun, pentru ca nu-mi place sa fie prea gelatinos, imi place mai uscat, sa simt mai bine biscuitii :D )


Pe o folie alimentara presaram un strat de nuca de cocos . Formam cu mana suluri de salam de biscuiti pe care le tavalim prin nuca de cocos, apoi le asezam pe folia presarata, la randul ei, cu cocos, si impachetam . Lasam la rece cel putin 2 ore, apoi feliem si servim.

 

TIPS-URI

1

La fiert, rahatul se va topi partial , de aceea nu e bine sa-l taiati in bucati prea mici  pentru ca nu va mai fi vizibil in prajitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiti reteta ( de post )" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

Micutza Luana 1

19.03.2013, 18:48

Bya Ralu 1

21.08.2013, 09:36

bun

babi5 1

21.08.2013, 12:29

Bun tare

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cozonacul bunicii
  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti reteta