Salam de biscuiti reteta ( de post )

de Ina in Dulciuri, 10 Iul 2011 | 20815 vizualizari

 

Salam de biscuiti reteta
Un desert ce te scoate din incurcatura in zilele de post

 

INGREDIENTE

  • Salam de biscuiti reteta
  • 800 g biscuiti populari
  • 400 g rahat taiat cubulete mai mari 
  • 100 g stafide
  • 1 pachet margarina
  • 6 - 8linguri de caco
  • 6 linguri de zahar
  • 2 fiole esenta de rom
  • 200 ml apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti reteta ( de post ):

Salam de biscuiti reteta

  Intr-o oala punem la fiert, la foc mic : apa, zaharul , stafidele si cacaoa. Cand dau in clocot, adaugam rahatul taiat cuburi marisoare. Mai lasam 2-3 clocote si  oprim focul.  Lasam putin la racit, apoi topim in sosul obtinut un pachet de margarina. Adaugam si cele 2 fiole cu esenta de rom  si amestecam.

  Biscuitii se rup in maini sau se zdrobesc cu sucitorul, avand grija sa nu fie bucatile prea mici.   Adaugam peste ei sosul cu rahat si mestecam energic, pana ce tot sosul este absorbit de biscuiti.  La nevoie se mai adauga sirop de zahar si cacao. ( Eu nu mai pun, pentru ca nu-mi place sa fie prea gelatinos, imi place mai uscat, sa simt mai bine biscuitii :D ) 

  Pe o folie alimentara presaram  un strat  de nuca de cocos .  Formam cu mana suluri de salam de biscuiti  pe care le tavalim prin  nuca de cocos, apoi le asezam pe folia presarata, la randul ei, cu cocos, si impachetam . Lasam la rece cel putin 2 ore, apoi feliem si servim.

TIPS-URI

1

La fiert, rahatul se va topi partial , de aceea nu e bine sa-l taiati in bucati prea mici  pentru ca nu va mai fi vizibil in prajitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiti reteta ( de post )" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert inghetata de vanilie

pe 03.08 la 20:43

Tocana prieteniei

pe 03.08 la 20:34

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline

de oanapl 7

pe 01.08 la 20:14

Ardei umpluti cu carne de porc

de Caty 1

pe 01.08 la 12:26

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4499 puncte

oanapl

1307 puncte

Rocsi

986 puncte

dantes

754 puncte

abstract01

671 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti reteta