Salam de biscuiţi, reţetă cu Nutella si rahat

de ela in Dulciuri, 30 Ian 2015 | 27315 vizualizari

 

Salam de biscuiţi, reţetă cu Nutella si rahat

 

INGREDIENTE

  • 800 gr biscuiti
  • 2 linguri Nutella (se poate si fara)
  • 200 gr rahat bucati
  • 50 gr stafide
  • 200 ml lapte
  • 200 gr unt
  • esenta rom
  • 200 gr zahar
  • 150 ml apa
  • 3 linguri cacao
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiţi, reţetă cu Nutella si rahat:

Salam de biscuiţi, reţetă cu Nutella si rahat

Rupem biscuitii bucati mai mici si o parte ii punem intr-un robot de bucatarie cateva clipe, sa nu se macine fin. Cealalta parte raman doar rupti bucati mai mici. Amestecam biscuitii, stafidele si cu rahatul.

Intr-o craticioara punem apa cu zaharul si lasam pana incepe sa fiarba, apoi adaugam cacaoa, nutella, esenta de rom dupa gust si untul si lasam pe foc pana se topeste complet untul, amestecand continuu iar in final turnam treptat laptele. Lasam cateva minute sa se racoreasca, apoi turnam peste biscuiti si amestecam bine pana compozitia este omogena.

Punem compozitia pe folie de prospetime si rulam ca pe un salam. Dam la rece cateva ore, apoi scoatem din folie si taiem. Ornam cu zahar pudra daca dorim. Ies cam 3 bucati de salam de biscuiti. Eu le-am pus in doua forme.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiţi, reţetă cu Nutella si rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

ela 1

11.02.2015, 09:37

Ruxi,tare bun este

trifadalia 1

16.03.2018, 14:02

salamul de biscuiti este desertul copilariei. Tin minte cand eram copil, bunica rapid ne trantea cate o portie de salam cand doream ceva dulce.Simplu si gustos.

kytz 1

18.03.2018, 09:14

Oooooo, ce bun este!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti reteta