Salata a la Olivier, fara maioneza

de mihaelar63 in Salate, 1 Mar 2021 | 3207 vizualizari

 

  Salata Olivier este foarte populară în Rusia și este pregătită la toate mesele de sărbătoare. Salata originală a fost pentru prima dată preparată în anul 1860 de bucătarul belgian Lucien Olivier sub denumirea franceză de salade de gibier la restaurantul Ermitaj, unul dintre cele mai mari restaurante din Moscova. Rețeta originală a fost păstrată secretă și s-a pierdut în anul 1905 când restaurantul Ermitaj și-a închis porțile. Se știe doar că rețeta cuprindea delicatese scumpe, carne de vânat, raci și mazăre. Pe parcursul anilor, această ingredientele acestei salate au fost înlocuite cu ingrediente mai ieftine și accesibile. Salata  Olivier cuprinde legume și cubulețe mici de carne legate cu maioneză.[ Bunica. Md]
 Si la noi este foarte populara acest gen de salata . Eu am scos maioneza din scena pe care am inlocuit-o cu iaurt , mustar si putin ulei .

 

INGREDIENTE

  • 400 gr legume fierte in supa clara de gaina -morcov , patrunjel , telina , cartof
  • 300 gr pulpe pui -fara piele , fara os -fierte in supa de legume .
  • 200 gr mazare verde [ congelata ]
  • 200 ml iaurt cremos grecesc 10%
  • 100 ml ulei floarea soarelui
  • 2 linguri mustar
  • 5 castraveti murati-in saramura
  • piper negru macinat
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata a la Olivier, fara maioneza:

  1.  Pulpele si legumele se scot din zeama in care au fiert .
  2.  Taiati cubulete , legumele .
  3. Carnea sde gaina se alege de pe os si se marunteste .
  4. Eu nu folosesc nici piele pentru ca de mica nu imi place .
  5. Mazarea se fierbe respectand timpul de preparare de pe ambalaj .
  6. Lasati legumele si carnea sa se raceasca bine . omogenizati iaurtul cu mustar , ulei , sare si piper .
  7. Incorporati in acest amestec legumele maruntite , carnea , mazarea verd esi castravetii murati .
  8. Gustati si sarati / piparati daca mai este necesar .
  9.  Salata se poate prepara din timp si se serveste cand sosesc musafirii .
  10. Aceasta salata este mai gustoasa dupa ce s-a odihnit cateva ore la rece.
  11. Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Aceasta salata este mai gustoasa dupa ce s-a odihnit cateva ore la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata a la Olivier, fara maioneza" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata de legume cu maioneza