Salata calda de cuscus marocan servita pe pat de legume

de RuxyRux in Salate, 25 Noi 2010 | 10062 vizualizari

COMENTARII (30)

Sylvia 1

25.11.2010, 19:25

Vin eu la masa ca nu se ingramadeste inca nimeni si eu am in plan zilele astea un cuscus cu legume

RuxyRux 1

25.11.2010, 19:40

Sylvia

Corinuta 1

25.11.2010, 20:09

imi place cuscusul, deci nu pot sa lipsesc

RuxyRux 1

25.11.2010, 20:11

Corina esti invitata mea

nadina73 1

25.11.2010, 21:17

si eu vreauuuuuuu

RuxyRux 1

25.11.2010, 21:20

Cu toata dragostea!

Ina 1

25.11.2010, 22:20

ador cuscus-ul

RuxyRux 1

25.11.2010, 22:25

Mihaela11_jo 1

25.11.2010, 23:41

Arome deosebite

RuxyRux 1

25.11.2010, 23:44

Maroc

kamy 1

26.11.2010, 00:19

imi place 5f

MotanLaOale 1

26.11.2010, 08:54

mena29 1

26.11.2010, 23:40

Siii euuu vrau sa pap

Samira 1

26.12.2010, 19:33

Daca nu este cu suparare as dori sa aflu unde in Maroc se pregateste aceasta reteta!!!!
Sa nu uitam ca bucataria marocana este clasata a treia in lume !!!

RuxyRux 1

26.12.2010, 21:31

La ce iti folosesc semnele de exclamare in cazul de fata ? Te ajuta cumva sa ridici tonul?...E sarbatoare...e Craciunul...La Multi ani

Samira 1

26.12.2010, 22:56

La scoala, am invatat, acum 50 de ani ca semnele de exclamare indica o mirare...
oare asa de multe schimbari au fost facute intre timp in gramatica limbii romane?
Draga mea, din tot sufletul si cu tot dragul iti doresc : SARBATORI FERICITE !

RuxyRux 1

26.12.2010, 22:59

Sarbatori cu bucurie si tie Samira...si sa stii ca si eu iubesc Marocul

Samira 1

27.12.2010, 23:46

Oricand cu mare placere esti binevenita la mine!

Samira 1

27.12.2010, 23:49

Dar sa stii ca vei fi obligata sa inventi sa pregatesti couscous-ul, si nu cel din Fez, EL Jadida sau Essaouira ci adevaratul couscous berber ( dupa mine e cel mai gustos ) !

aziz 1

28.12.2010, 00:09

Samira draga ,nu te supara dar fetele traiesc in Europa nu au cum sa faca diferenta dintre nush cite feluri de cus cus pt europeni e cuscus si atit

Samira 1

28.12.2010, 00:30

Regret.. nu e vorba de Europa, Africa sau Asia... este vorba despre retete care sunt atribuite unei anumite bucatarii si anume celei care este clasata de specialisti ca fiind a treia bucatarie din lume dupa cea chinezeasca si frantuzeasca .....
As fi felicitat bucatarasul daca ar fi numit-o "salata de couscous à la..."
Sa nu fie cu suparare dar eu am considerat ca atata timp cat traieste omul tot invata ...si de aceea mi-am permis sa fac comentariile respective...
P.S. esti un fassi sau un bidaoui ? Eu desi sunt de pe meleaguri ardelene azi ma consider o bidaoui !

aziz 1

28.12.2010, 10:04

Samira eu sint romanica de Neamt sotul este arab ,beduin,palestinian( ultimul inchide usa) insa am imprumutat si inca voi imprumuta tot ce-mi place din lumea araba din cultura din traditii din obiceiuri din bucataria vestita si apreciata in intreaga lume.apropo numele meu este Mona Lisa ,Aziz este numele fiului meu ,cu bine Samira si Sarbatori fericite!

Samira 1

28.12.2010, 10:29

Draga mea Mona Liza, mamica lui Aziz, ma bucur ca am reusit sa ne cunoastem pe " bucataras "; eu iti respect ideile, te apreciez ca esti deschisa si apreciezi cultura culinara a diferitelor popoare, dar, cu tot respectul am sa-ti fac o remarca: daca un fel de mancare il atribui unui popor si in realitate nu ii apartine lui, atunci e un sacrilegiu !
P.S.prenumele Aziz este foarte mult folosit in tarile Magrebului, iar tu vorbind de bucataria marocana am crezut ca ai legaturi cu Marocul de aceea te-am intrebat in ce zona te plasezi (daca esti bidaoui sau fassi) . Bidaoui se numesc cei ce traiiesc la Casablanca, fassi cei de la Fez. Eu traiesc in Casablanca de peste 25 de ani si poate de aceea mi-am permis sa intervin cu comentarii la bucataria marocana!
O zi buna plina de lumina si iubire neconditionata!

aziz 1

28.12.2010, 10:59

draga Samira traiesti cu adevarat intr-un loc superb pe care i-mi doresc sa-l vizitez intr-o zi ,am vz un film o data in care se vb de exact ce spui tu cei din Casablnca bidaoui iar cei din Fez -fassi ,stiu ca AZIZ nu este un nume beduin aici arabii din nord sint falahini iar sudul si anume zona Negev beduini .falahini locuind cu precadere in zonele ocupate.acolo obiceiurile si traditiile arabe fiind la ele acasa.beduinii zic eu sint mai ,,sararaci,,din punctul asta de vedere al obiceiurilor si asta datorita ocupatiei israeliene dar cred ca deja stii lucrurile astea.si apoi am divagat de la ,,subect,,dar daca de ex ruxy a noastra ar avea reteta de la cineva care i-ar fi furnizat-o ca fiind originala din Maroc... nu trebuie sa te superi stim amindoua ca exista doar citeva retete atribuite anumitor zone astea fiind originalele insa de acolo s-a pornit cu sute de alte retete si de multe ori fiecare tinde sa spuna ca a lui e cea originala .vai m-am molipsit de la barbatul meu bolnav de avocatura

RuxyRux 1

28.12.2010, 11:09

Dragele mele...ma bucur ca reteta mea...asa cum se vrea a fi marocana sau nu...v-a adus impreuna aici de pe meleaguri aflate la multi km distanta...asa cum bine ai intuit Aziz...reteta nu-mi apartine mie ci unor prieteni marocani din Fez care au trait in Romania mai bine de 20 de ani( oameni mai in varsta) astfel ca nu aveam cum sa o intitulez a la Ruxy....si tot in acelasi mod am gasit-o si aici pas cu pas...http://www.videojug.com/film/how-to-make-couscous-salad....sunt asa de multe retete pe lumea asta mare...daca ai sa intrebi zece ardeleni cum pregatesc toba sau caltabosul...fiecare iti va raspunde asa cum stie sau asa cum a invatat de la parinti, bunici...etc....asta nu inseamna ca nu e pregatita ardeleneste...umila mea parere desigur....si fara sa necajesc pe nimeni as vrea sa mai adaug ca indiferent de felul in care ne-a impartit istoria, religia...etc...pentru mine cel mai mult pe lume primeaza felul in care ne-a lasat bunul Dumnezeu pe lume...adica Oameni...cu mult respect va urez La Multi Ani tuturor!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Salata de cartofi cu maioneza